Američki sportski gigant ulazi u italijanski fudbal

Foto: Fanatics.com

Ključne tačke
  • Sportska platforma Fanatics drži veći deo tržišta sportske opreme u SAD. Ima ugovore sa najpopularnijim ligama uključujući NBA, NFL, MLB, NHL i MLS.
  • U poslednje vreme Fanatics sve više usmerava svoje ciljeve u inostranstvo, a njena najnovija akvizicija ne samo da joj pomaže da dalje raste u Evropi.
  • Kompanija beleži daleko manje prihode van Severne Amerike, ali i kaže da su tržišta Evrope i Azije među najbrže rastućim oblastima njenog poslovanja poslednjih godina.

Sportska platforma Fanatics drži veći deo tržišta sportske opreme u SAD. Ima ugovore sa najpopularnijim ligama uključujući NBA, NFL, MLB, NHL i MLS. Ona prodaje sve vrste navijačkih rekvizita, kolekcionarskih predmeta i dresova.

U poslednje vreme Fanatics sve više usmerava svoje ciljeve u inostranstvo, a njena najnovija akvizicija ne samo da joj pomaže da dalje raste u Evropi, već i uspostavlja još jedno uporište u globalnoj sportu kao što je fudbal.

Fanatics je kupio italijansku kompaniju za sportsku opremu Epi. Kako navodi CNBC, iznos akvizicije je nepoznat, a buduća kompanija zvaće se Fanatics Italy.

Epi upravlja e-trgovinom, maloprodajom i logistikom treće strane za nekoliko vrhunskih fudbalskih klubova u Italiji, uključujući Milan, Inter i Juventus, kao i za Fudbalski savez Italije. Fanatics će prema dogovoru u Italiji moći da prodaje i robu vezanu za NBA ligu.

Saradnja i sa MOK-om

Sa više od 60 kancelarija, proizvodnih i distributivnih objekata u svetu, Fanatics već ima partnerstva sa vrhunskim fudbalskim klubovima Mančester junajtedom, Pari Sen Žermenom i Čelsijem, ali i sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK).

Sa MOK-om ima posao nadgledanja stvaranje prve globalne e-trgovine koja prodaje robu sa Olimpijskih igara počevši od onih u Parizu 2024. .

Kompanija beleži daleko manje prihode van Severne Amerike, ali i kaže da su tržišta Evrope i Azije među najbrže rastućim oblastima njenog poslovanja poslednjih godina.

Na povećanju prihoda radi i preko akvizicija, pa je tako pre poslednje u Italiji, kupila najuspešniji i najpopularniji japanski bejzbol tim Jomiuri Džajants.

U 2022. godini, kupili su kompanije Topps za trgovinske kartice od 500 miliona dolara, kao i brend dresova i ulične odeće Mitchell & Ness u februaru, ugovor koji je kompaniju procenjivao na 250 miliona dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde