Bafet: Nismo znali da Microsoft kupuje AB

Investitor Voren Bafet negirao je da su on ili bilo koji drugi investitori u firmi Berkshire Hathaway unapred znali o Microsoft-ovom planu da kupi Activision Blizzard pre nego što je konglomerat preuzeo udeo od milijardu dolara u gigantu video igrica.

On je u pismu koje je poslao na adrese nekoliko redakcija američkih medija rekao da time želi da   razjasni „dezinformacije“ o transakciji.

Da podsetimo, Bonitet.com je pisao kako je njegova kompanija Berkshire Hathaway, krajem prošle godine kupila je akcije kompanije gejmerskog studija Activision Blizzard (AB) po ceni od 66.53 dolara po akciji i to samo mesec dana pre nego što je objavljeno da Microsoft kupuje istu. Time je Bafetova kompanija u startu zaradila određen novac, a ono što je izazvalo sumnju je blizak odnos Bafeta i Bila Gejtsa, suosnivača Microsoft-a koji mu je možda „dobacio“ namere kompanije u narednom periodu.

Bafet u pismu navodi da je njegov tim određen veći broj akcija kupio još u oktobru, a završio kupovinu u novembru prošle godine, i da nisu imali informacije o namerama Microsoft-a. Umesto 66.53 dolara po akciji, Bafet tvrdi da su prosečno akcije koštale 77 dolara. Akcije su sada na 81 dolaru.

Nije prvi put

New York Post podseća da ovo nije prvi put da se u javnosti pojavljuju spekulacije o vezi Bafeta i Gejtsa i mogućnosti da investitor unapred ima informacije o planovima Microsoft-a.

Kao što je i Bonitet.com pisao, Bafet je do nedavno bio uključen u rad fondacije Bila Gejtsa i Melinde Gejts, a Gejts član odbora Berkshire Hathaway.  

Ali isti list ukazuje i na jednu izjavu Bafeta iz 2018.godine, kada je rekao da Berkshire Hathaway nema nijednu akciju Microsoft-a upravo da ne bi bili meta javnosti u smislu da njih dvojica razmenjuju informacije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde