Vijesti: Đoković gradi golf terene kod Budve

Prvi reket sveta Novak Đoković, kako pišu podgoričke Vijesti, zainteresovan je da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz. Na tom mestu bi, uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, izgradio veliki golf teren sa 18 rupa na ovom delu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

To je potvrdilo više izvora ovog lista, ali za sada nema potvrde i sa strane Đokovića.  

Đoković je, navode,  krajem januara došao u Budvu, kako bi se navodno uverio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

Izvori “Vijesti” tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima Nevladine organizacije “Jaz – Mrčevo polje”, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu plaže.

Problem sa zemljištem

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. “Vijestima” je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren. Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zainteresovano da privuče investitore – od Srbije do Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona evra.

Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da i dalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi, ali i da su spremni da podrže projekat.

„Vijesti“ podsećaju da su Crnu Goru kao golf destinaciju proklamovali iz bivše Vlade, ali nisu uspeli da privuku ozbiljne investitore.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde