Čuveni režiser rešio da u novi film uloži 120 miliona dolara ‘iz svog džepa’

Sve u šta sam ulagao, nije donelo zaradu, gubio sam novac. I, onda sam jednog trenutka odlučio da ću raditi samo što volim i prestao sam da brinem o zaradi.”

Ovo su reči legendarnog režisera Frensisa Forda Kopole iz teksta koji smo o njemu pisali ranije.

https://bonitet.com/covek-koji-je-napravio-kuma-i-svi-njegovi-biznisi/

Sada, čini se, upravo “po taktovima” ove njegove rečenice, Kopola ulazi u novu igru.

Umetnost mora biti lična

Igra je novi film, naučno-fantastična drama ‘Megalopolis‘ koji će, kako se procenjuje, koštati Kopolu 120 miliona dolara. Kopola je napisao scenario za ovaj film još osamdesetih godina prošlog veka. Rešio je da uloži svoj novac, jer kako kaže “rad po svom, smanjuje interesovanje investitora.”

On je i uveren da prava umetnost mora biti lična, a da bi došao do tolikog novca morao je da proda deo svog vinskog biznisa. 

Kako smo pisali, ovog leta trajali su i okončani pregovori o prodaji Sonoma County vinarije firmi Delicato family Wines. Kopola je prodao Fransis Ford Coppola Winery i brendove Dare Winery kao i Arhimedes vinariju. Kopola zadržava udeo u Delicato-u i biće član borda, a vrednost njegovih vinarija je blizu milijardu dolara.  

Ne zanima me zarada

Film je, kako prenose mediji koji se bave filmskom umetnošću, tradicionalni rimski ep i biće smešten u utopijski Njujork, pod nazivom Novi Rim. Priča se da će u filmu glumiti Oskar Ajsak, Forest Vitaker i Kejt Blanšet.

Autor ‘Kuma’, ‘Drakule’ i ‘Apokalipse danas’  rekao je da je film toliko ambiciozna i skupa originalna ideja da ga nijedan veći studio ne bi prihvatio. 

Kada sam imao 33 godine i kad sam osvajao razne nagrade i rušio sve rekorde, a niko nije hteo da mi se pridruži. Šta mislite, kako bi danas reagovali? Što više činim film ličnim i što se više približavam svojim snovima, to ga je teže finansirati,” kaže on i zaključuje:

Ne zanima me finansijski aspekt, to mi ništa ne znači”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde