Beograd: Forum posvećen problematičnim potraživanjima u SEE

Tradicionalni poslovni SEE NPL Forum Vol.7 posvećen temi problematičnih potraživanja u Jugoistočnoj Evropi održaće se 17. novembra u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i online. Sedmo izdanje Foruma pod nazivom „Perpetuum Mobile“, biće organizovan pod institucionalnim pokroviteljstvom Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije (NUPS).

Problematična potraživanja jedna su od najznačajnijih ekonomskih tema u poslednjih desetak godina. Nastaju kao posledica velikih ekonomskih potresa i nemogućnosti privrede i pojedinaca da vraćaju pozajmljena sredstva. Njihovim efikasnim upravljanjem može se značajno uticati na povećanje likvidnost nacionalnih privreda i oporavka od posledica ekonomskih kriza. Nasuprot tome, nagomilani loši krediti dovode do gušenja aktivnosti finansiranja, što neminovno usporava ekonomski rast. Složeni i osetljiv ekosistem učesnika na tržištu NPL-a uključuje: komercijalne banke, investicione fondove, servisere NPL-a, kompanije koje se bave nepokretnostima, finansijske i pravne savetnike, regulatore, procenitelje i druge.

Pored predstavnika Ministarstva finansija Republike Srbije, Narodne banke Srbije, Centralne banke Crne Gore, Hrvatske narodne banke, Slovenskog državnog holdinga, Grupe Svetske banke konferenciji će prisustvovati i predstavnici Asocijacije kompanija za upravljanje potraživanjima Srbije (AKUPS), Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, lokalne, međunarodne banke i kompanije čije je poslovanje integralni deo ekosistema prodaje i otkupa potraživanja, poput ODM Collections i VP Law Firm, EOS Matrix, QUALCO, i dr.

Kako će se najnoviji ekonomski trendovi, geopolitička dešavanja, inflacija i energetska kriza odraziti na regionalne ekonomije i finansijsku industriju? Kako banke upravljaju rizicima danas? Da li ESG može biti jedan od faktora nastanka NPL-a u budućnosti? Koliko je važno osigurati potraživanja? Kako se još može obezbediti likvidnost privrede? Gde su i u šta trenutno ulažu investitori u NPL? Koje tipove NPL transakcija možemo videti na tržištu Zapadnog Balkana? Koliko je važno urediti industriju servisera NPL-a? O ovim i sličnim pitanjima možete saznati više na sedmom SEE NPL Forumu.

Za više detalja o Forumu i registraciji, kontaktirajte nas na office@seenplforum.com ili pozovite +381 11 4090 532. Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde