Bonitet upitnik: Jelena Goločorbin Stojadinović

Foto: Privatna arhiva

  • Jelena Goločorbin Stojadinović je direktorka Salveo CEE East regije.
  • U kompaniji je već skoro 13 godina, a u farmaceutskoj industriji je od 2005. Pored Salvea, radila je u apoteci i kompanijama Libra i Evropa Lek.
  • Jelena Goločorbin Stojadinović od Privredne komora Srbije dobila je priznanje – poslovni lider za 2022. godinu

Kako ste zaradili prvi novac?

Tata je imao radionicu za izlivanje plastičnih delova koji su se koristili prilikom uvođenja gasovoda. Njih je trebalo ručno doraditi, pa je to bio idealan način da zaradim prvi novac. Nakon što je tata iznenada preminuo, počela sam da radim nekoliko poslova tokom studija, kad god bi mi vreme to dozvoljavalo. Držala sam časove matematike i hemije, radila u dečijoj igraonici, tokom leta prodavala sladoled u Nemačkoj… a jedan od najdražih primera zarađenog novca jeste onaj kada sam nakon sopstvene svadbe celokupnu dekoraciju (stoljnjake, svećnjake, aranžmane od veštačkog cveća i dr.) prodala restoranu u kome je bila svečanost.

Ko je osoba od koje ste najviše naučili?

Jedna je moj deda Isidor. Imao je uvek pozitivan stav. Nikada nije žalio da potroši, niti oklevao da uloži novac. Često se setim njegove izjave: „I da ostanem bez svega, opet sam svoj na svom!“. Krenuo je od nule, vredno i pošteno radio, stekao dovoljno da pomaže drugima, pružao osmeh i ljubav i bio okružen ljubavlju.

Druga je Mirna Radošević, jedna od osnivača Salvea, koja me je naučila svojim primerom da stil vođenja može biti nežan, human i podržavajući, kao i da smo svi različiti i autentični i da je upravo ta različitost najveća vrednost koju tim ima.

Koja je vaša najveća životna promena?

Rođenje blizanaca u velikoj meri je promenilo moj život. Pomeri se tada onaj epicentar životne ravnoteže, poslože se drugačije prioriteti, lakše se delegira, pušta, gubi se mikro menadžment, bolje se upravlja vremenom…

Šta je za vas novac?

Sigurnost na prvom mestu. A zatim i ispunjenje onih životnih radosti kao što su letovanja,  zimovanja i slično.

Koji je vaš najveći poslovni propust?

Što sam poslušala savet da ne uđem u datom momentu, u jednu vrlo profitabilnu, rastuću kategoriju na tržištu. Bilo je to najpre zbog više projekata u tom trenutku, ali posle mi je bilo žao što ipak nismo iskoristili priliku. To je ona, ako uradiš kajaćeš se, ako ne uradiš kajaćeš se još više.

Koga pitate za savet kada donosite važnu odluku?ò

Vladicu Lazića, direktora Salveo doo Crna Gora. On ima tu moć da stvari posmatra analitički, sa strane i da protumači puno toga neizrečenog i nenapisanog. Imam tu sreću da od njega uvek mogu da dobijem drugi pogled na stvar, što mi uveliko olakšava donošenje odluka.

Koje su danas po vašem mišljenju najcenjenije vrline?

Pouzdanost, transparentnost, lojalnost, humanost i empatija. Sve ono što nove tehnologije nikada neće moći da zamene.

Ko je za vas ‘čovek od boniteta’?

Novak Đoković. Čovek koji je pokazao da integritet nema cenu i svaka mu čast na tome. Nije slučajno najbolji svih vremena.

Kako će izgledati svet 2050. godine?

Ja verujem u to da će ekološki osvešćeni mladi ljudi napraviti do 2050. jednu novu revoluciju koja će prirodne resurse postaviti na pijedestal kao apsolutni prioritet. Tehnologija će značajno napredovati do razmere nezamislivog, a nova rešenja služiće čovečanstvu. Tadašnje generacije u školama će učiti kako treba da budu zahvalne nama koji danas živimo, što smo svojim načinom života doveli do bunta koji je rezultirao apsolutnom stopom održivog poslovanja i življenja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde