„Budućnost šopinga? Pogledajte samo Kinu i Indiju“

Sa aplikacijama za isporuku istog dana, kriptovalutama i drugim trendovskim tehnološkim inovacijama, može se reći da je iskustvo kupovine potpuno preoblikovana digitalnom tehnologijom.

Ali prema rečima predsednice i izvršne direktorke Walmart International Džudit Mekena, američki potrošači će uskoro videti da se njihovo iskustvo kupovine još više transformiše tehnologijom. Da biste stekli uvid u ono što dolazi ili šta je budućnost šopinga, rekla je, samo pogledajte Indiju i Kinu.

Mekena je naglasila da je Kina najnaprednija zemlja u pogledu prihvatanja digitalnih alata za kupovinu od strane potrošača. Ona pominje kompaniju Alibaba koja je dominirala kineskim pejzažom kupovine na mreži, nudeći iskustvo u maloprodaji na mreži slično Amazonu. U 2016, kaže ona, Džek Ma, osnivač Alibabe, je skovao je termin „nova maloprodaja“ da bi opisao kombinaciju alata za onlajn kupovinu sa kupovinom lično.

Budućnost šopinga: Kupci hoće robu kad god žele

Aplikacije za digitalno plaćanje koje korisnicima omogućavaju da plate robu koristeći svoje telefone takođe bi trebalo da postanu mnogo veći deo iskustva kupovine, ukazuje ona i  navodi PhonePe, popularnu aplikaciju u Indiji koja omogućava korisnicima da plaćaju u prodavnicama pomoću aplikacije i šalju novac drugim ljudima. Ta aplikacija obradi oko 3,1 milijardu transakcija mesečno u Indiji, kaže Mekena.

“Svi znaci ukazuju na još veće prihvatanje takvih usluga od strane potrošača u budućnosti. Kupci žele dobre cene i žele dobar kvalitet, ali zaista hoće i robu kad god žele“, rekla je ona.

Mekena zaključuje da preduzeća moraju da zauzmu lokalni pristup svojim klijentima.

„Način na koji razmišljamo o lokalnom nasuprot globalnom je što ste bliži kupcu, to morate biti više lokalni“, rekla je Mekena na Samitu moćnih žena, održanom u Kaliforniji.

Džudit Mekena je predsednica i izvršna direktorka kompanije Walmart International, gde je odgovorna za sve aspekte Walmartov-og biznisa van SAD, predvodeći tim od 550.000 saradnika u 23 zemlje.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde