Više
  - Reklama -

  Dve banke finansiraju proizvodnju vakcina

  Još članaka iz ove rubrike

  Banka HSBC i Azijska banka za razvoj (ADB) obezbediće zajedničko finansiranje od 300 miliona dolara.

  Cilj je pomoći azijskim lancima snabdevanja da povećaju proizvodne kapacitete za vakcine protiv kovida 19, izjavili su predstavnici te dve finansijske institucije, prenose agencije.

  Inicijativa se zasniva na šemi podele rizika koju su dve banke pokrenule u julu 2020. kako bi pomogle finansiranju dobavljača lične zaštitne opreme, dok se oni i proizvođači vakcina utrkuju u ispunjavanju velike globalne potražnje koja nadmašuje ponudu.

  Oslanjajući se na kreditni rejting ADB-a, zajmodavci iz privatnog sektora poput HSBC-a mogu lakše pozajmljivati kompanijama u složenom lancu proizvodnje vakcina, saopštila je banka HSBC.

  Zajmodavci će nuditi sredstva putem trgovinskih zajmova i finansiranja računa putem ostalih alata, rekao je Sengupta, dok zemlje širom Azije pokušavaju da skrate uobičajenu višegodišnju vremensku skalu potrebnu za primenu velikih programa inokulacije.

  Nivoi vakcinacije u azijskim zemljama široko variraju, dok se vlade suočavaju sa ograničenim zalihama, brzim porastom potražnje i političkim žongliranjem kako bi osigurale doze.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo