Džeger: Šta će mojoj deci 500 miliona dolara?

Foto: Pixabay / fietzfotos

Ključne tačke
  • U intervjuu za Wall Street Journal (WSJ), Mik Džeger je rekao da ‘Stounsi’ ne planiraju da prodaju svoj impresivan muzički katalog.
  • „Deci stvarno nije potrebno 500 miliona dolara da bi živeli dobro”, rekao je on za WSJ.
  • Džegerov pristup ostavljanju ogromnih suma novca svojoj deci sličan je pristupu drugih bogatih zvezda.

Legendarni frontmen benda The Rolling Stones izgleda da se pridružuje listi ljudi koji ne nameravaju da svoje bogatstvo ostave svojoj deci.  

U intervjuu za Wall Street Journal (WSJ), Mik Džeger je rekao da ‘Stounsi’ ne planiraju da prodaju svoj impresivan muzički katalog, uprkos tome što su umetnici poput Džastina Bibera i Kejti Peri nedavno uradili istu stvar za otprilike 200 miliona dolara.

Šta će deci 500 miliona?

Džeger je rekao da je razlog jednostavan: njemu ne treba novac, a ne treba ni njegovoj deci (Džeger ih ima osmoro).

„Deci stvarno nije potrebno 500 miliona dolara da bi živeli dobro”, rekao je on za WSJ, priznajući da će, ako ipak proda katalog, svoj deo prihoda verovatno dati u dobrotvorne svrhe. „Možda učinim nešto dobro na ovom svetu.“

Najstarije dete 80-godišnje rok zvezde ima od 52, a najmlađe šest godina.

Džegerov pristup ostavljanju ogromnih suma novca svojoj deci sličan je pristupu drugih bogatih zvezda.

Neukusna praksa

CNBC podseća da je 2021, glumac Danijel Krejg rekao da ne planira da ima bogatstvo koje će ostaviti svojoj deci do smrti, nazivajući tu praksu „neukusnom“.

„Zar ne postoji stara poslovica da ako umreš kao bogat čovek, nisi uspeo“ rekao je tada Craig. „Mislim da je Endru Karnegi dao ono što bi u današnjem novcu iznosilo oko 11 milijardi dolara, što pokazuje koliko je bio bogat, jer se kladim da je i on zadržao nešto od toga.”

Slično tome, investitor Voren Bafet ima uverenje da bi njegovu „nerazumljivu“ neto vrednost bilo bolje potrošiti na filantropske svrhe nego u investicione portfelje njegove dece.

„Posle dugog posmatranja super bogatih porodica, evo moje preporuke: ostavite deci dovoljno da mogu bilo šta, ali ne dovoljno da ne moraju da rade ništa“, rekao je on u belešci akcionarima iz 2021.

Mi smo bili pioniri

U intervjuu za WSJ, Džeger je primetio da su neortodoksni potezi koji su on i ‘Stounsi’ napravili na početku karijere, kao što su prihvatanje faktora brendiranja i sponzorstva, bili pametne poslovne odluke na duži rok.

„Jedna od stvari na koje sam zaista ponosan sa ‘Stounsima’ je to što smo bili pioniri koji sun a turneje išli sa sopstvenom binom, sa sopstvenim zvukom i svime, a isto smo uradili i sa stadionima“, rekao je Džeger. „Mislim, niko nije pravio turneje na stadionima.”

O biznisu ‘Stounsa’ smo već pisali.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde