Više
  - Reklama -

  Džon Jovanović potvrdio da više nije na čelu kancelarije DFC-a u Beogradu

  Još članaka iz ove rubrike

  Džon Jovanović više nije na čelu regionalne kancelarije međunarodne Američke razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, prenose mediji, pozivajući se na agenciju Tanjug.

  Jovanović je to rekao na onlajn konferenciji Fondacije Ane i Vlade Divca “Filantropija nema granice”, gde je naveo da više nije na funkciji direktora DFC kancelarije u Beogradu i da je na pomenuti skup došao u privatnom svojstvu.

  “Postoji novo rukovodstvo kancelarije u Vašingtonu koje će nastaviti rad na Zapadnom Balkanu. Čast mi je što smo otvaranjem kancelarije u Beogradu postavili temelje za ozbiljno ekonomsko angažovanje SAD u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana”, rekao je Jovanović.

  Prema njegovim rečima izjave novih lidera odražavaju želju da se nastavi važan posao u Srbiji i celom regionu.

  Džon Jovanović je Amerikanac srpskog porekla koji je na ovu funkciju imenovan u septembru prošle godine.Stupajući na dužnost rekao je  da je imenovanjem na mestu direktora kancelarije DFC dobio veliku odgovornost, opisujući svoje buduće radno mesto kao „priliku koja se jednom dobija u životu“. On je prethodno bio zaposlen u švajcarskoj kompaniji “Mercuria Energy Group”, gde je takođe bio direktor, a kako je rekao dao je otkaz da bi došao u Srbiju.  

  Pre nekoliko dana pojavila se informacija da će kancelarija DFC-a biti zatvorena ali je to demantovano rečima da  Američka korporacija za međunarodno razvojno finansiranje “ostaje posvećena” investiranju na Balkanu.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo