Ferrari CEO: Trećina naših novih klijenata ima ispod 40 godina

Foto: Ferrari

Uprkos listi čekanja od tri godine za neke od svojih automobila, izvršni direktor Ferrari-ja je rekao da kompanija ne planira da poveća proizvodnju kako bi zadovoljila potražnju.

„Mi smo brend koji ne traži obim“, rekao je izvršni direktor Ferrari-ja Benedeto Vinja za CNBC. „Mi smo brend koji traži vrednost i poštuje klijenta. Za nas je klijent veoma, veoma važan.“

„Klijent daje vrednost našim automobilima zato što su jedinstveni, jer su ograničeni, jer su ekskluzivni“, rekao je on. „Mogli bismo da napravimo više, ali to nema smisla. Uvredićemo naše klijente“.

Prošle godine, Ferrari je proizveo 13.221 vozilo, što je povećanje od 18,5% u odnosu na 2021. Potražnja i dalje daleko premašuje ponudu, a trgovci kažu da se na novi SUV Purosangue i druge modele sada čeka tri godine ili više. Mnogi kupci kažu da ne mogu ni da stignu na listu čekanja za automobil, jer jednostavno nema dovoljno proizvodnje.

Ferrari: 30% novih klijenata je mlađe od 40 godina

Osnivač Enco Ferari je rekao jednom prilikom da će Ferrari proizvesti „jedan automobil manje od potražnje na tržištu“. Današnji nedostatak je daleko veći, a neki analitičari kažu da bi kompanija lako mogla da proda duplo više automobila nego što proizvodi. Ferrari gradi novu fabriku za svoja hibridna i električna vozila, ali je nejasno koliko će kompanija povećati proizvodnju.

Vinja je rekao da uprkos ograničenoj ponudi, kompanija nastavlja da širi svoj domet među mlađim, novim klijentima. Njihova baza klijenata se proširila 10 kvartala zaredom, a 30% njenih novih klijenata je mlađe od 40 godina, rekao je on.

Vinja je dodao da kupovina Ferarija nikada ne bi trebalo da bude laka ili brza.

„Dobijanje Ferrari-ja je iskustvo koje počinje od trenutka kada prvi put vidite automobil“, rekao je on. „To nije nešto što možete lako dobiti.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde