Promene u Bloomberg-u: U Odbor direktora dolazi poznati bankar

Foto: Youtube screenshot / Columbia University

Bivši guverner Bank of England Mark Kerni imenovan je za predsednika novog odbora direktora američke medijske kompanije Bloomberg.

Bloomberg-ov šef proizvoda Vlad Klijačko je takođe imenovan za glavnog izvršnog direktora u velikoj promeni koja je zadesila kompaniju. Njegova promocija dolazi u trenutku kada se sve više spekuliše o planovima koji se tiču nasleđivanja u kompaniji.

Rekonstrukcijom će biti imenovano više novih članova odbora „u kratkom roku“, dok će postojeći članovi dobiti počasne funkcije.

Ovo je zaposlene obavestio sam vlasnik Majkl Blumberg i to preko e-maila, javio je The Information.  Takođe, Blumberg je jasno stavio do znanja da će ostati u firmi i da „ne ide nigde“.

Očekuje se da će Kerni nastaviti da obavlja svoju ulogu predsednika kanadske investicione firme Brookfield Asset Management. Karni, koji trenutno radi kao specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za klimatske akcije i finansije, postao je guverner Bank of England u julu 2013. i povukao se sa te uloge u martu 2020. Pre toga je bio guverner centralne banke svoje zemlje Kanade.

Majkl Blumberg, koji je bio gradonačelnik Njujorka od 2002. do 2013. godine, osnovao je Bloomberg LP 1981. godine. Ovaj multimilijarder filantrop vratio se u kompaniju 2014. godine, preuzimajući vođenje firme od tadašnjeg izvršnog direktora Daniela Doktorofa. Prema magazinu Forbes, on ima procenjenu neto vrednost veću od 96 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde