Gigant digitalnog bankarstva kreće sa uslugom eSIM kartica

Foto: Envato Elements / nd3000

Britanska kompanija za digitalno bankarstvo Revolut postaće prva fintech firma koja će u svoje usluge uvrstiti i usluge telekoma.

Jadna od najvećih kompanija za digitalno bankarstvo i plaćanja rekla je za CNBC da će ove nedelje početi da nudi eSIM kartice koje će moći da se dobiju virtualno, a ne u fizičkom obliku.

Kupci koji koriste Revolutovu osnovnu aplikaciju bez ikakve pretplate mogu dobiti standardni eSIM plan koji im omogućuje pristup njihovoj Revolut aplikaciji kako bi mogli da dopune svoj telefon kada i gde je potrebno.

Korisnici Revoluta na kompanijskom premium Ultra paketu koji košta 70 dolara mesečno dobiće 3 GB podataka za globalnu upotrebu, s postupnim osvežavanjem svakog meseca. To znači da neće morati da se brinu o neočekivanim troškovima roaminga pri ulasku u drugu zemlju.

Trošak korištenja mobilnih podataka u inostranstvu porastao je za Britance poslednjih godina. Nekoliko mobilnih operatera, uključujući BT, Vodafone i Three, ponovno su uveli naknade za roaming otkako je Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo Evropsku uniju. Britanci su pre mogli da putuju širom EU-a bez naplate naknada za roaming. U međuvremenu, većina mobilnih operatera ne uključuje besplatne podatke u zemljama koje nisu članice EU-a kao deo svojih standardnih planova.

Revolut se za ovaj poduhvat udružio s britanskim operaterom mobilne mreže 1Global, ranije poznatim kao Truphone, kako bi lansirao svoj eSIM.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde