EPS ‘daje’ parcelu za 48 mil. evra. Da li će je Delta kupiti?

Foto: Google Street View

Elektroprivreda Srbije dobila je početkom decembra saglasnost da proda parcelu u bloku 20 u Novom Beogradu.

Reč je konkretno o parcelama čija je ukupna površina 1,2 hektara. Na prodaju su i objekti u izgradnji na tim parcelama – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

Kako javlja eKapija, početna cena po kojoj se prodaje ova imovina je 48,54 miliona evra. Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće najviša ponuđena cena koja mora biti jednaka sa početnom ili veća od nje.

Delta: “Što da ne..”

Krajem prošle godine u blizini ove parcele prodata je nedovršena zgrada GP “Rad”, a kupac je bila kompanija Delta Holding po ceni od nešto više od 8 miliona evra.

Delta je kupila celo preduzeće u stečaju ali je ‘glavna nagrada’ bila zgrada koja se nalazi u delu Beograda u kome kompanija Miroslava Miškovića ima veći deo nekretnina. Među njima su Sava centar, Crowne Plaza, Delta House, Delta Business Properties (ex-Genex apartmani) i budući Delta District čija gradnja kreće ove godine.

Zato smo pre nekoliko dana, prilikom godišnjeg predstavljanja rezultata kompanije, postavili pitanje Angelini Nekić, direktorki Delta Real Estate da li nameravaju da kupe i imovinu EPS-a na ovoj lokaciji.

Nekić je rekla da bi Delta svakako volela da bude vlasnik celog ovog bloka.

“Ali vreme će pokazati. Ako se ukaže šansa i ponuda bude dobra, što da ne”, rekla je Nekić za Bonitet.com.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde