Niko neće zemljište EPS-a u novobeogradskom bloku 20

Foto: Goolge Streeet View

Elektroprivreda Srbije (EPS) i Elektrodistribucija Srbije oglasile su sredinom februara prodaju građevinskog zemljišta sa objektima na nekoliko katastarskih parcela u novobeogradskom bloku 20 po početnoj ceni od 48,5 miliona evra – a kako je potvrđeno za Biznis.rs iz EPS-a, do isteka roka 12. marta nije pristigla nijedna ponuda.

Radi se, inače, o prostoru oivičenom ulicama Vladimira Popovića, Milentija Popovića i Zemunskim putem, a ukupna površina parcela je 1,2 hektara.

Na prodaju su bili i objekti u izgradnji na tim parcelama – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

Neće ni Delta…za sada

‘Prvi pik’ za kupovinu bila je kompanija Delta Real Estate, koja u okolini poseduje nekoliko zgrada, uključujući i nedovršenu zgradu GP “Rad” koju su kupili krajem prošle godine. Zgrada EPS-a koja je u ponudi, nalazi se odmah pored nje.

Na pitanje da li je zgrada EPS sledeća ‘meta’, Angelina Nekić, direktorka Delta Real Estate, rekla je početkom godine za Bonitet.com da bi Delta svakako volela da bude vlasnik celog ovog bloka.

“Ali vreme će pokazati. Ako se ukaže šansa i ponuda bude dobra, što da ne”, rekla je Nekić.

Očigledno da ponuda nije bila dobra.

EPS je dobio saglasnost Vlade Srbije za prodaju kompleksa u Bloku 20 početkom decembra prošle godine, i to pošto je odluka o prodaji tih nepokretnosti doneta na skupštini Akcionarskog društva EPS na sednici od 8. novembra 2023. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde