Mišković ubacio u ‘petu brzinu’

Foto: miroslavmiskovic.rs

Sava centar, Crowne Plaza, Delta House, Delta Business Properties (ex-Genex apartmani), budući Delta District čija gradnja kreće sledeće godine. Sve u Bloku 19 na Novom Beogradu i sve u vlasništvu Delta Holdinga. Jedina zgrada koja to nije, je praktično samo zgrada Banca Intesa. Nju je ova banka kupila upravo od Delte 2015. godine.

Preko puta u Bloku 20 je hotel Hyatt, zgrada Naftne industrije Srbije i dve zgrade u ‘nastajanju’. Jednu je upravo preuzela Delta.

Delta kupila BGP “Rad” u stečaju

Kompanija osnivača Miroslava Miškovića kupila je beogradsko građevinsko preduzeće Rad u stečaju kao pravno lice za oko 954,3 miliona dinara (8,12 miliona evra), objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Na prethodnom javnom nametanju početna cena je bila 1,36 milijardi dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Preduzeće Rad je u stečaju od 2001. godine.

Stečajnu masu Rada čini više poslovnih prostora, lokala i stanova u Beogradu i Boru, Pančevu i Skoplju, kao i potencijalna prava na zemljištu u Beogradu.

Između ostalog i nedovršena zgrada u bloku 20 na Novom Beogradu.

Mišković ubacio u ‘petu brzinu’
Foto: Google Street View

EPS-ova zgrada i parcela u Bloku 19a

Pisali smo o Deltinom ‘klađenju’ na kongresni turizam.

Sada se potpuno otvara prilika da Mišković praktično ‘zavlada’ tim delom Beograda, jer je država nedavno objavila prodaju još dve parcele koju su u neposrednoj blizini.

Prva je, takođe nedovršen, poslovno-energetski kompleks Elektroprivrede Srbije, tik pored poslovnog prostora beogradskog građevinskog preduzeća Rad. Metod prodaje je javno nadmetanje.

Mišković ubacio u ‘petu brzinu’
Foto: Google Street View

Druga je parcela preko puta Sava centra. Parcelu od 7.485 kvadratnih metara u Bloku 19a uz Ulicu Vladimira Popovića, a prekoputa Sava centra, razdvaja ih Bulevar Arsenija Čarnojevića (auto-put), na prodaju je oglasila Republička direkcija za imovinu (RDI). Početna cena je 441 milion dinara (oko 4 miliona evra).

Sudeći po tajmingu i Delte, ali i države, sasvim je moguće da sve ubrzo bude u vlasništvu Delta Real Estate-a, dela Holdinga koji se bavi nekretninama. Cena, verovatno, nije problem.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde