Još jedan dokaz o tome kakav „nos“ je Kobi Brajant imao za biznis

Kompanija Coca-Cola objavila je da je za 5,6 milijardi dolara kupila preostalih 85 akcija u kompaniji BodyArmor. Prethodno je 2018. godine kupila 15% akcija proizvođača sportskih napitaka.

Agencije navode da je ovo za kompaniju Coca-Cola najveća kupovina u ovom segmentu jer je za Glaceau vodu dala 4,1 milijardi, a za brend Costa Coffee 5,1 milijardu dolara.

Još veću pažnju javnosti oko ove akvizicije privukla je priča oko NBA zvezde Kobija Brajanta. Brajant je poginuo početkom prošle godine u helikopterskoj nesreći, i za njega se zna da je imao „nos za biznis“.

On je 2014.godine kupio 10 odsto akcija BodyArmora za 6 miliona dolara, a prodajom akcija, njegova porodica je zaradila neverovatnih 400 miliona, javlja Wall Street Journal. U njegovu čast saopštenje o kupovini objavljeno je u 8.45 ujutru, kao sećanje na brojeve dresova koje je Brajant nosio.

Brajant je bio poznat u svetu biznisa a njegove investicije su uključivale brojne kompanije iz sektora tehnologije, medija i informacija. Jedne od najznačajnijih su investicije u „Alibabu” i „Dell”. Takođe, poznate su i one u svetski popularnu igricu „Fortnite”, firmu za digitalna plaćanja „Klarna” i „The Honest Company”, kompaniju široke potrošnje u vlasništvu glumice Džesike Albe, koja je fokusirana na proizvode za domaćinstva.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde