Žena koja je odbila Klintona i Spilberga i koja se usuđuje da pita

Postoje priče da je odbila Stivena Spilberga i to uloge u tri njegova filma (Park iz doba Jure, Indiana Džons i Šindlerova lista). Nekadašnji američki predsednik Klinton je silno želeo da je upozna posle premijere filma Čokolada i pozvana je u Belu kuću, ali nije mogla da dođe u posetu jer je imala premijeru na Brodveju. Tako je Klinton morao za Njujork da bi upoznao veliku glumicu.

Od Nepodnošljive lakoće življenja, Tri boje Plavo, preko Engleskog pacijenta i zasluženog Oskara, do Čokolade i holivudske Godzile, pa do ovogodišnjeg filma Između dva sveta, Žulijet Binoš je plovila filmskom industrijom i retka je glumačka pojava.

Često u intervjuima ističe da želi da snima filmove koji su politički i društveno angažovani, koji nose jaku poruku i ideju, koji se usuđuju da postavljaju pitanja. Ta njena želja se i oslikava u izboru filmova u kojima je glumila i u većini scenarija po kojima je snimala. U jednom televizijskom intervjuu je rekla da želi da bude zvezda ako je zvezda neko ko daje svetlost. „Ali, ako je zvezda neko ko ide za novcem i naslovnim stranama, to je bolesno i to ne želim“, rekla je Binoš.

Između dva sveta Emanuela Karera je film koje će biti premijerno prikazan za tri meseca u Francuskoj sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi. Ovde glumi novinarku koja istražuje socijalni status, kvalitet života i rast broja nezaposlenih u francuskom lučkom gradu na severu.

Žilijet Binoš ima iza sebe 40 godina glumačkog iskustva. U intervjuu za The Talks rekla je nekoliko rečenica o sebi za sve te godine rada kao i o iskustvu danas svakome korisnom.

„Život je prolazio, učila sam, ali, da li sam se menjala? Mislim da smo unutra uvek isti. Izbori i odluke čine to što smo, a za sebe mislim da sam za mnogo toga važnog u životu rekla da“, kaže Binoš.

„Zrelost donosi slobodu, ali ta sloboda znači i ranjivost“, odgovorila je Binoš na pitanje o zrelosti. „Moramo da prevaziđemo tri bitne potrebe: za moći, za posedovanjem i za zabavom. To je izuzetno izazovno i teško. Svaki čovek sa tim mora da se suoči u nekom momentu. Tek kada odlučite da ćete prevazići te potrebe, dolazi sloboda i onda možete da se radujete: Juhu! Sloboda! Konačno!“.

Na pitanje da li je i ona osetila tu slobodu, Binoš je rekla: „U početku je bilo manje slobode jer sam morala da zarađujem za život. Samo, da znate da je život vrlo od pomoći. Morate da verujete da prave stvari dolaze u pravo vreme, morate da verujete životu. Znam da je veoma teško radovati se svemu što dolazi i unapred sve prihvatiti pogotovo ako imate decu i račune da platite. Ali, iznenađenja dolaze baš kao i izazovi i rešenja. Ako to prihvatite, vaš odnos prema životu će se promeniti“.

Žilijet Binoš ima 57 godina.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde