Judžin je najbrži računovođa na svetu

Foto: Youtube screenshot

Dok Srbija slavi prvu svetsku šampionku na Svetskom prvenstvu u atletici, Ivanu Vuletu, Britanci pored mnogo medalja koje su osvojili na ovom takmičenju, slave jednog – računovođu.

Britanac Judžin Amo-Dadži možda nije ušao u finale trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, ali nastupom je sebi zaradio jednu drugu titulu.

Naime, Judžin je nezvanično “najbrži računovođa na svetu”.

On ima 31 godinu, kasno je ušao u sport, a zbog toga je mora da uzme godišnji odmor na poslu. Shvatio je da je brz onog momenta kada je morao da potrči za autobusom.

Stavio računovođe na mapu

Sada mu kolege računovođe šalju poruke podrške, piše londonski Standard.

“Pišu mi ‘čoveče, stavio si računovođe na mapu’”, priča Judžin i dodaje:

„Mi nismo samo dosadni i kruti ljudi koji sede u kancelariji. Ima još nešto u nama. Verovatno postoje računovođe koji su rvači, vozači F1, ko zna?“

On je uspeo da postane i najnoviji britanski sprinter koji je ove sezone trčao ispod 10 sekundi, imao je aspiracija za finale, ali…

„To što sam ovde je već pobeda za mene”.

Kako kaže Wikipedia, Judžin je dete roditelja koji su poreklom iz Gane i njegova majka je radila kao socijalni radnik, a otac je radio u londonskom metrou. Nakon fakulteta počeo je da se bavi računovodstvom, a od 2023. radio je kao viši računovođa za podružnicu Berkeley Group.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde