Ko su novi vlasnici Milana?

Američki privatni investicioni fond RedBird Capital Partners objavio je da je završio kupovinu italijanskog fudbalskog kluba AC Milan za 1,2 milijarde evra.

Ovaj fond još je u junu saopštio da je  postignut preliminarni dogovor o kupovini Milana od američke firme Elliot Management.

Kako se navodi na zvaničnom internet sajtu kluba će nastaviti da ulaže u sve ključne oblasti koje će unaprediti sportske i komercijalne interese kluba, nadovezujući se na prošlosezonska dostignuća koja su kulminirala u klupskom prvenstvu u Seriji A.

„Već 123 godine fudbalski klub Milan je sinonim za šampionski fudbal“, navela je američka kompanija, preneto je na sajtu.

Osnivač američkog fonda je Geri Kardinale, koji će biti i predsednik kluba.

„Naša vizija za Milana je jasna: podržaćemo naše talentovane igrače, trenere i saradnike kako bismo ostvarili uspeh na terenu i omogućili našim navijačima da podele izvanredna iskustva ovog istorijskog kluba“, naveo je Kardinale.  

RedBird raspolože imovinom većom od 6 milijardi dolara, a kako kažu, njihovo poslovanje usmereno je na dugoročne investicije. Imaju udeo u kompanijama kao što su Aethon, Aquarian Holdings, Avioation Platforms, a, na primer, poseduju i 11 odsto vlasništva u Fenway Sports Group-u koja je vlasnik Liverpula i bejzbol ekipe Bostomn Red Sox. RedBird je vlasnik i francuskog fudbalskog kluba Tuluz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde