Luka Dončić završio pravnu bitku sa majkom oko njegovog brenda

Foto: Instagram / Mirjam Poterbin

NBA zvezda Slovenac Luka Dončić povukao je zahtev upućen Kancelariji za patente i pečate u SAD-u i time završio pravnu bitku sa svojom majkom Mirjam Poterbin, koja je ostala vlasnica prava na njegov brend.

Slovenačka košarkaška zvezda htela je registruje svoj brend pod imenom „Luka Doncic“, ali je Kancelarija to odbila jer već postoji brend „Luka Doncic 7“, a njegova majka to ne želi da otkaže.

Luka je hteo da njegov brend nosi naziv “Luka Doncic 77” (prema broju koji nosi u ekipi Dalasa) ali je mišljenje regulatora bilo da bi to izazvalo konfuziju kod potrošača.

Dončić je u tužbi naveo da nije povezan s tim brendom i da on ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom. U tužbi je Dončić naveo da je bio premlad kada je registriovao brend i nije znao što treba da radi pa je sve prepustio svojoj majci potpisavši potrebne dokumente da ga ona može predstavljati. Dončić je pre nešto više od godinu dana potpisao petogodišnji ugovor s Dalasom od kojeg će zaraditi 207 miliona evra.

Mirjam Poterbin preuzela je upravljanje sinovim brendom tokom sezone 2018/2019., kad je on tek stigao u NBA ligu.

„Nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba, tako da mi je važno da kontrolišem vlastiti brend“, rekao je Dončić kada je podneo tužbu, prenosi Seebiz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde