Microsoft doveo pionira britanske veštačke inteligencije

Kompanija Microsoft objavila je da će njenu novoformiranu diviziju, Microsoft AI, voditi pionir britanske veštačke inteligencije Mustafa Sulejman.

Sulejman trenutno vodi startap Inflection AI, ali je najpoznatiji kao suosnivač AI firme DeepMind.Bila je to jedna od najpoznatijih kompanija za veštačku inteligenciju u Velikoj Britaniji, a kupio ju je Google 2014. godine.

Ovaj potez učvršćuje reputaciju Microsoft-a kao lidera u oblasti veštačke inteligencije (AI), oblasti u kojoj se Google, čini se, bori, piše BBC.

U postu na mreži X, Sulejman je rekao da je „uzbuđen“ što će preuzeti svoju novu poziciju, dodajući da će sa sobom povesti nekoliko kolega, uključujući „prijatelja i dugogodišnjeg saradnika“ Karena Simonjana kao glavnog naučnika .

Rekao je da će „voditi sve potrošačke AI proizvode i istraživanja“, uključujući Copilot chatbot, Bing i Edge.

Uzbuđenje i u Microsoft-u

Šef Microsoft-a Satja Nadela opisao je Sulejmana kao „vizionara i graditelja pionirskih timova koji idu za smelim misijama“.

„Uzbuđen sam što će svojim znanjem, talentom i stručnošću doprineti našem istraživanju veštačke inteligencije potrošača i izradi proizvoda“, dodao je on.

Nakon što je napustio Google 2022. godine, Sulejman je bio suosnivač Inflection AI, koji se pojavio kao jedno od najuspešnijih imena u trci generativne veštačke inteligencije nakon što je prikupio 1,3 milijarde dolara od Microsoft-a i Nvidije prošlog juna.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde