Milijarderi investiraju u novu berzu kriptovaluta

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Milijarderi Piter Til i Alan Hauard investirali su u novu berzu kriptovaluta koja će se fokusirati na decentralizovane finansije, saznaje Financial Times, a prenosi Seebiz.

Kompanija koju vodi blockchain softverska kompanija Block.one nosiće naziv Bullish Global i kapitalizovana je sa 10 milijardi dolara u gotovini i digitalnoj imovini i pre samog pokretanja koje se očekuje kasnije ove godine.

Poslovni čovek iz Hong Konga Ričard Li, nemački finansijer Kristijan Anger Mejer, Galaxy Digital u vlasništvu Majkla Novograca i japanska investiciona banka Nomura takođe podržavaju ovaj projekat.

Tržište decentraliziranih finansija (DeFi) poraslo je s oko 15 na 65 milijardi dolara od početka godine, kažu analitičari JPMorgana. Pristalice kažu da bi DeFi mogao poremetiti tradicionalna tržišta izgradnjom sistema koji zaobilaze ulogu staratelja, upravljanja zapisima i trgovanja koji su obično rezervisani za banke, brokere ili berze.

Block.one navodi da će pružiti automatizovano stvaranje tržišta na decentraliziranim berzama. Ovo je razvoj koji investitorima može ponuditi radikalno drugačiji način trgovanja na tržištu, navodi Seebiz.

Preporučujemo