MINIVJU: Maja Marić, CEO FinExpertiza Srbija

„Revizija je naša ekspertiza i njen značaj u poslovanju svake kompanije je nezamenjiv. Uloga revizora kao nezavisnih stručnih lica jeste da daju kredibilitet brojkama u finansijskim izveštajima, da svojim izuzetnim znanjem i veštinama budu podrška kompanijama u rešavanju izazovnih situacija, kao i u unapređenju poslovanja. Mi smo ti koji brinu o kvalitetu finansijskog izveštavanja, obelodanjivanja i adekvatnoj primeni računovodstvenih standarda i propisa. Našim klijentima smo siguran oslonac, ali smo iznad svega profesionalno nezavisni zbog čega uživamo poverenje i poštovanje. Znate kako se kaže, dok revizor ne sagleda i potvrdi, kompanija nije uspešna“, kaže Maja Marić, CEO FinExpertize Srbija.

Izborom FinExpertize koje sve usluge na jednom mestu vaši klijenti mogu da očekuju?

FinExpertiza je više od liste usluga. Mi smo skup profesionalaca koji sa svojim klijentima radi na njihovom progresu i pronalaženju odgovora na složena pitanja. Pored revizije,  bavimo se pravnim i poreskim savetovanjem, računovodstvenom podrškom, finansijskim konsaltingom koji obuhvata širok spektar usluga. Naša specijalnost su sveobuhvatna analiza poslovanja pretočena u „due diligence“ izveštaje bez kojih su za investitore kupoprodajne transakcije privrednih društava danas nezamislive. Osim toga, poreske uštede kao i upravljanje poreskim rizicima veoma su važni faktori za prosperitet i stabilan rast kompanija. Izuzetan imidž naših klijenata je i naše najbolje ogledalo. Naša ekspertiza ističe se i u polju GDPR-a budući da je zaštita podataka o ličnosti sve dominantnija tema u poslovanju svih industrija. Procenama vrednosti kapitala kao i nepokretnosti, opreme i nematerijalne imovine bavi se naš posebno oformljen tim eksperata. Ipak, ono što je veoma značajno za naše sadašnje kao i buduće klijente jeste poznavanje ESG oblasti. Tu smo da svim našim partnerima pomognemo da maksimalno doprinesu zaštiti životne sredine, društvenoj odgovornosti i korporativnom upravljanju, budući da brojne firme sve češće imaju nedoumice u primeni ESG strategija.

Na koji način FinExpertiza neguje partnerske odnose sa klijentima. Šta je osnov tih odnosa?

Ponosni smo jer možemo da kažemo da svakog klijenta tretiramo kao jedinog. Svakom pristupamo individualno i to je ono što nas od samog početka ističe od konkurencije. Rezultat takvog odnosa su višegodišnja poslovna partnerstva. Osim posebno kreirane „custom made“ ponude, veoma nam je značajna saradnja sa našim internacionalnim partnerima sa kojima timski, sa lakoćom, rešavamo naizgled nerešive izazove. Uvek posebno naglašavamo da je poverenje osnov uspeha. Imamo uvid u kompletno poslovanje naših klijenata, a naše mišljenje, analiza, preporuka, saveti i sugestije uvek su uvaženi. Tokom devet godina postojanja, među našim partnerima našle su se najveće internacionalne i domaće kompanije koje su nam vremenom postale i prijateljske kuće.

FinExpertiza je deo jedne od vodećih globalnih revizorskih kompanija i kao takva je sigurno poželjan poslodavac. Koje su ključne vrednosti kompanije u kontekstu zaposlenih?

Kao kompanija kontinuirano rastemo i svi delimo istu viziju i radujemo se osvajanju svakog novog cilja. Naše ključne vrednosti na kompanijskom nivou jesu poštovanje i poverenje, kvalitet i briga o svakom pojedincu, posvećenost u stvaranju podsticajnog okruženja za svakog zaposlenog koji će, samo ukoliko je zadovoljan, moći da prenese tu posebnu energiju na naše poslovne partnere. Sa našim izvrsnim FinExpertima rastemo i razvijamo se svaki dan. Neretko sam zadivljena radom svojih kolega, njihovim idejama, željama i posvećenosti da se klijent stavi na prvo mesto i pronađe najbolje rešenje. Naši FinExperti su naša ključna vrednost!

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde