“Njihovi proizvodi me toliko užasavaju da sam morao da investiram”, Rajan Rejnolds o italijanskom startapu

“Njihovi proizvodi me toliko užasavaju da sam morao da investiram”, rekao je glumac Rajan Rejnolds o italijanskom startapu koji je nedavno objavio da  je prikupio 340 miliona dolara od investitora. „Njihove aplikacije omogućavaju da postanete kreativni genije sa minimum truda“, objašnjava.

I nije Rejnolds jedini ‘selebriti’ koji je odabrao da uloži novac u ovaj startap. Tu su i glumica Gabrijel Union, italijanska banka Intesa Sanpaolo, japanski fudbaler Keisuke Honda i veteran digitalnih medija Keri Trejnor.

Šta je Bending Spoons?

Bending Spoons je tehnološka firma sa sedištem u Milanu, koja pravi paket mobilnih aplikacija namenjenih kreatorima sadržaja, uključujući aplikaciju za uređivanje video zapisa Splice i uređivač fotografija zasnovan na veštačkoj inteligenciji Remini.

Osnovana je 2013.godine, a svakog mesece njene pakete poseti 90 miliona ljudi.

Ono što je specifično za ovaj startap, kako je za Fortune rekao izvršni direktor i suosnivač Luka Ferari, je to da je posao bio „profitabilan od prvog dana“.

Dok se mnogi startapovi odlučuju da prikupljaju sredstva mnogo pre svoje devete godine poslovanja, osnivači su reinvestirali svoju zaradu u kompaniju i tražili kapital putem bankarskih kredita. Kada je krenulo finansiranje Ferari je rekao da se previše ljudi prijavilo.

Četiri stvari zbog kojih su uspeli

Ovaj neobični startap, bolje reći startap koji je imao put koji nije svojstven put za slične startape, uspeo je zahvaljujući činjenici da su osnivači imali drugačiji pristup, praktično prema svemu.

Evo šta je Ferari otkrio magazinu Fortune:

„Budite nezavisni mislioci. Možete pasti i izgoreti – ali imate priliku da uradite nešto uspešno. Kada radite ono što vam svi kažu da radite, predodređeni ste da budete osrednji.“

„Svi kod kojih smo išli po savet govorili su nam da radimo suprotno, a mi smo išli protiv onoga što su nam savetovali. Morate pokušati da mislite svojom glavom što je više moguće.”

„Nikada nismo pravili kompromise sa svojim motom ’svi za jednog, jedan za sve’“.

„Imamo skoro nultu stopu fluktuacije zaposlenih – praktično nikada nismo izgubili osobu koju smo zaista želeli da zadržimo.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde