On je preko noći postao glavni neprijatelj radnog naroda u svetu

Foto: Gurner Group

Tim Gurner (41), Australijanac, izvršni direktor Gurner Group koja se bavi nekretnininama i navodno ima portfelj preko 9,5 milijardi dolara, postao je preko noći glavni neprijatelj radnog naroda u svetu.

On je na jednom samitu izrekao stvari o kojima mnogi ne govore, a te njegove reči izazvale su reakciju nekoliko političara, ne samo iz Australije.

Arogantni radnici

Šta je Gurner rekao? Pa, na primer, on je uputio, kako kaže, brutalni poziv za buđenje ‘arogantnim’ radnicima, rekavši da stopa nezaposlenosti treba da poraste za 40 do 50 odsto.

“Pandemija Covida promenila je stav mnogih radnika prema svom poslu. Zaposleni moraju da se sete da rade za svoje poslodavce – a ne obrnuto.”

On kaže da mnoge vlade u svetu rade na tome, kako bi se stvari vratile u normalu.

„Moramo da vidimo bol u ekonomiji“, kaže Gurner, čije se bogatstvo procenjuje na gotovo milijardu dolara.

Dinamika koja se mora promeniti

„Došlo je do sistematske promene u kojoj zaposleni smatraju da je poslodavac izuzetno srećan što ih ima. Dakle, to je dinamika koja se mora promeniti”, kaže Gurner i dodaje da su “mnogo plaćeni da ne rade previše” u poslednjih nekoliko godina, i da mi moramo da vidimo promenu.

On kaže da se masovna otpuštanja definitivno događaju i da počinje da se vidi manje arogancije na tržištu rada.

“To mora da se nastavi”, zaključio je.

Koliko zarađujete?

Kao što smo rekli, brojni političari, pogotovo u Australiji reagovali su na ove reči Gurnera, ali stigla je i jedna iz SAD. Jako popularna političarka Demokratske stranke Aleksandrija Okasio-Kortez, na svom X profilu podelila je snimak govora ovog biznismena i napisala:

„Podsetimo da su glavni izvršni direktori toliko podigli svoje plate da je odnos plata generalnog direktora i radnika sada na nekim od najviših nivoa ikad zabeleženih.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde