Jedna od najmoćnijih osoba u svetu kriptovaluta ne veruje da bitcoin ima budućnost

Osnivač i glavni izvršni direktor menjačnice kriptovaluta FTX Sem Benkman-Frid kaže da ne veruje da bitcoin ima budućnost kao mreža za plaćanje.

Bitcoin je tokom protekle nedelje došao do najnižeg nivoa vrednosti od decembra 2020. godine, nakon što je došlo do kolapsa stablecoina TerraUSD uz ogromne gubitke na tržištu kriptovaluta. Bio je to najgori pad vrednosti te valute od 2018. godine, kad je izgubio 80 odsto, piše ITBizCrunch.

Benkman-Frid takođe kritikuje najpoznatiju svetsku kriptovalutu zbog neefikasnosti i visokog troška zbog negativnog uticaja na životnu okolinu.

Kao alternativu je predložio mrežu s dokazom o udelu, za koju bi učesnici mogli da kupe tokene kako bi joj mogli pristupiti. Što više tokena imaju, to više mogu da rudare. Takve su mreže nužne kako bi kriptovalute postale općeprihvaćen oblik plaćanja jer su jeftinije i troše manje energije.

On smatra kako bitcoin ne treba da nestane. Mogao bi u budućnosti poslužiti kao imovina, roba i način skladištenja vrednosti, slično kao što se danas koristi zlato.

FTX je osnovan 2019. godine, a u februaru ove godine dobio je novu rundu investicija, nakon čega je njegova procenjena vrednost porasla na 32 mlrd. dolara. Lićno bogatstvo tridesetogodišnjeg Benkman-Frida je, prema proceni časopisa Forbes, oko 21 mlrd. dolara, a smatraju ga i za jednu od četiri najmoćnije osobe u svetu kriptovaluta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde