Ovo su 4 najmoćnije osobe u svetu kriptovaluta

Online izdanje lista The Economist je predstavilo četiri najmoćnije osobe u svetu kriptovaluta. Sve one imaju platforme za trgovanje kriptovalutama.

Među njima je 29-godišnji Sem Benkman-Frid, direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama FTX. Njegovo bogatstvo je procenjeno na više od 22 milijarde dolara.

Na čelu najveće berze kriptovalutama Binance je 44-godišnji Čangpeng Zhao, koga zovu CZ. On je najstariji od četiri najuticajnije osobe na tržištu kriptovaluta.

Lider u ovoj finansijskoj delatnosti postao je pre tri godine, do kada je to bio Artur Hejs koji je suosnivač platforme za trgovinu kriptovalutama BitMEX. Ova platforma je bila jedna od najpopularnijih i najrizičnijih.

Na čelu platforme Coinbase je introvertni i nepokolebljivi Brajan Armstrong. Ovo je jedna berza za trgovinu kriptovalutama koja je već duže vremena izlistana i regulisana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oni imaju bogatstvo vredno milijarde dolara i veliki uticaj, a uspeli su u samo nekoliko godina, piše Economist, a prenosi Klix.ba.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde