Panel koji će svi čekati u Davosu

Foto: Pixabay / Tuor

Sledeću nedelju u svetu obeležiće Svetski ekonomski forum koji se tradicionalno održava u Davosu u Švajcarskoj.

Kao i svake godine, Forum će okupiti poslovnu i političku elitu.

Prema rečima Klausa Švaba osnivača i izvršnog predsednika Foruma, svet se danas suočava sa rastućim društvenim podelama, što dovodi do “sveprisutne neizvesnosti i pesimizma”.

“Moramo ponovo da izgradimo poverenje u našu budućnost tako što ćemo prevazići upravljanje krizama, sagledati korene uzroka sadašnjih problema i zajedno graditi budućnost koja obećava“, rekao je Švab.

Iako, kao i svi slični skupovi, Davos možda i prednjači u ovim ‘opštim mestima’, uvek ima bar jedan panel koji privuče pažnju i koji može da nam da odgovore na to ‘šta nam se sprema’.

Tehnologija i čovečnost

Takav panel desiće se u četvrtak 18. januara.

Tehnologija u turbulentnom svetu” naziv je panela na kojem će govoriti ‘krem de la krem’ iz tehnološkog sveta.

“Kako tehnologija postaje sve više isprepletena u našem svakodnevnom životu i važna za pokretanje razvoja i prosperiteta, pitanja bezbednosti, ljudske interakcije i poverenja postaju kritična za rešavanje kako koristi, tako i rizika. Kako tehnologija može da pojača našu čovečnost?” kaže se u najavi ovog panela.

A odgovore na to kako povezati tehnologiju i čovečnost daće nam najreprezentativniji ljudi iz industrija veštačke inteligencije, bezbednosti podataka, prodaje i farmacije.

(Možda) glavna zvezda panela je Sem Altman, izvršni direktor kompanije OpenAI koja je tvorac ChatGPT-ija.

Pored njega tu će biti Albert Burla, izvršni direktor farmaceutskog giganta Pfizer, Mark Beniof, predsednik kompanije Salesforce i Džuli Svit, direktorka kompanije Accenture, poznatoj u sferi digitala, cloud-a i sigurnosti podataka.

Bonitet.com će svakako ispratiti ovaj panel, a najvažnije će te čitati krajem sledeće nedelje.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

  1. Svetski ekonomski forum na koji se tradicionalno dolazi privatnim avionima i bacaju se resursi a blebleće se o karbonskom otisku. Zakonom vas treba zabraniti što se rugate čovečanstvu!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde