Posle više od 27 godina Nike i Tajger Vuds raskidaju saradnju

Foto: Pixabay

Jedna od najvećih igrača golfa svih vremena Tajger Vuds i gigant sportske odeće Nike prekinuli su svoje dugogodišnje partnerstvo posle više od 27 godina.

Osvajač 15 najvećih titula u golfu, koristi proizvode i opremu brenda otkako je postao profesionalac 1996. godine.

Nike je saopštio da mu je bila čast da bude partner sa „jednom od najvećih sportista koje je svet ikada video“.

Tajger Vuds (48) je prvo potpisao petogodišnji ugovor sa Nike-om od 40 miliona dolara nakon što je postao profesionalac kao 20-godišnjak 1996. godine.

Dogovor je postao jedno od najunosnijih partnerstava u istoriji sporta, pošto je Vuds dominirao svetom golfa više od decenije.

Postavši jedna od najpoznatijih svetskih sportskih zvezda, Vuds je potpisao više ugovora sa Nike-om tokom svoje karijere, uključujući 10-godišnji ugovor vredan 200 miliona dolara, piše BBC.

Sinonim na Nike

Vuds, koji se vratio takmičenju u novembru prošle godine nakon sedmomesečnog prekida zbog povrede, rekao je u izjavi preko društvenih medija da je „srećan“ što je bio partner sa Nike-om skoro tri decenije.

Nike je ostao veran Vudsu tokom uspona i padova u njegovoj karijeri, uključujući i onaj kada je izbio skandal oko njegovog privatnog života kada je bio na vrhuncu karijere 2009. godine. Tada su brendovi, uključujući proizvođača žileta Gillette, konsultantsku firmu za menadžment Accenture i telekomunikacioni gigant AT&T, prekinuli veze sa Vudsom, Nike je tada golferu ponudio „punu podršku“.

Vuds je uz košarkašku legendu Majkla Džordana jedan od sinonima za ovaj svetski brend već nekoliko decenija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde