Proširićemo ponudu za klijente

Svaki početak jedne godine gleda se kroz ružičaste novogodišnje kugle, ali nikad kao ovaj novi januar 2022. koji deluje svečanije od ostalih jer počinje nakon dve teške i krizne godine.

Kao i u svakom novogodišnjem broju „Sveta osiguranja” i ove godine pitali smo top menadžment u industriji osiguranja kako su poslovali u drugoj pandemijskoj godini i šta planiraju ubuduće.

Sagovornik nam je Kristof Cetl, predsednik Izvršnog odbora GRAWE osiguranja. 

Da li ste ispunili poslovne planove u drugoj pandemijskoj godini i šta su bili najveći izazovi i šta je obeležilo iz vašeg ugla ovu godinu?

GRAWE osiguranje a.d.o. je ostvarilo očekivane i planirane rezultate u oblasti osiguranja života, a odlične rezultate beležimo i u prodaji polisa putnog zdravstvenog osiguranja uprkos aktuelnoj situaciji, odnosno uslovima pandemije i vrlo smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli u oblasti kasko osiguranja.

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima u 2021. godini, čemu je zaslužan ceo GRAWE tim, kako zaposleni u administraciji, tako i naše prodajne snage, odnosno sopstvena prodajna mreža i svi naši saradnici. Ovim putem želim i da im se zahvalim na angažovanju, trudu i upornosti koju su pokazali i u vremenima koja za sve nas nisu bila i još uvek nisu jednostavna. 

Na čemu ste najviše radili tokom ove godine, da li ste uveli neke inovacije, šta vam je bilo u fokusu i na šta ćete akcenat staviti u 2022?

Mogu da kažem da se sa velikim zadovoljstvom bavimo razvojem i unapređenjem web-solucija i servisa. Pored svih alata i mogućnosti koje je donela četvrta revolucija uvek se držimo činjenice, što neretko ponavljam, da i dalje stvaramo odnos sa klijentom i da je u pitanju čovek – sa svim svojim potrebama i emocijama. Razumeli smo koliko je važno da nakon online prodaje, na čemu smo radili prethodnih godina, a što je pandemija i ubrzala, sledi komunikacija, briga o klijentu i rešavanje ostvarenih rizika i eventualnih šteta offline. U tom segmentu poslovanja olakšali smo procese i omogućili još bržu i efikasniju komunikaciju sa našim korisnicima. Unapredili smo sistem za naše prodajne snage, na koje sam posebno ponosan, posebno u uslovima pandemije u kojima poslujemo. Potrudili smo se da svima obezbedimo još više i još bolja rešenja i alate za rad.

Kakvu 2022. očekujete i kakve ste poslovne planove zacrtali?

Naš glavni strateški cilj u poslovanju i u prodaji osiguranja je da našim klijentima pružimo što više rešenja u okviru naše osiguravajuće kuće, pa im iz tog razloga nudimo brojne pogodnosti kada se odlučuju za više vrsta proizvoda. Iz te perspektive fokus u ovoj i narednim godinama je da rastemo i razvijamo se u postojećim segmentima poslovanja, kao i da proširimo ponudu za naše klijente u „novim linijama poslovanja”. Intenzivirali smo prodaju proizvoda neživotnog osiguranja, pa u toj oblasti planiramo i širenje lepeze proizvodom pomoć na putu, dok u oblasti imovinskog osiguranja planiramo da omogućimo klijentima dodatnu kućnu asistenciju. Na ovaj način intenzivno radimo na zadovoljstvu naših osiguranika, u svakom segmentu života koji smo u mogućnosti da pokrijemo – finansijska sigurnost i zaštita, lična ili porodična, pokretna ili nepokretna imovina, porodični ili lični biznis itd. Verujemo da su naši dobro obučeni prodavci i zadovoljni klijenti zapravo pravi pokazatelj našeg pristupa poslovanju.

Pored toga, krajnji cilj GRAWE-a, kao i svake druge godine, jeste zadržati dobrobit i benefite za naše klijente, na čemu i zasnivamo naše poslovne aktivnosti, zatim povećanje broja zaposlenih i širenje kadrovske strukture, kao i ostvarenje profitabilnosti koja nam potvrđuje i garantuje stabilnost.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde