Saradnja Montenegroberze i Sarajevske berze

Montenegroberza i Sarajevska berza su na zajedničkoj online press konferenciji 26.aprila 2021. godine potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, saopšteno je iz Sarajevske berze.

Potpisani ugovor je nastavak uspešne saradnje dve berze iz prethodnog perioda. Sarajevska berza će na temelju ove saradnje u narednom periodu Montenegroberzi pružati usluge održavanja i razvoja elektronskog sistema trgovanja i nastaviti razvojni ciklus kroz nove projekte i moderniziranje elektronskih platformi i servisa.

Direktorica Montenegroberze Milena Vučinić ističe da je cilj saradnje da se napravi sinergija, kako bi bili spremni za vreme koje dolazi, odnosno za nove modele rada, koje su nametnule promene u finansijskom sektoru na globalnom i lokalnom nivou.

Direktor Sarajevske berze Tarik Kurbegović istakao je da je svrha ove saradnje unapređenje rada kako berzi tako i tržišta kapitala na svakom izvodljivom planu te da oba tržišta postanu atraktivniji za sve investitore.

Izvršni direktor Sarajevske berze i član uprave Tahir Taslaman istakao je da je Sarajevska berza sertifikovana prema standardima ISO 27001 – upravljanje informacijskom sigurnošću, ISO 22301 – upravljanje kontinuitetom poslovanja i ISO 9001 – upravljanje kvalitetom te da je ta činjenica prepoznata od Monenegroberze.

Značajno je napomenuti da je deoničar obe berze Borsa Istanbul čime je ova saradnja dodatno strateški ojačana podrškom i iskustvima na svim budućim projektima i internacionalnoj saradnji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde