Ser Pol Makartni postao prvi britanski muzičar milijarder

Foto: Bonitet.com / Midjourney

Ser Pol Makartni je postao prvi britanski muzičar koji je postao milijarder, prema listi najbogatih ljudi lista Sunday Times.

Bivši ‘Bitls’ (81) uvećao je svoje bogatstvo za 50 miliona funti u protekloj godini turnejama, unosnom vrednošću svog kataloga i autorskih prava na obradu njegove pesma Blackbird iz 1968. godine u izvođenju Bijonse.  

Gopi Hinduja (Hinduja Group) i njegova porodica ponovo su proglašeni za najbogatije ljude u Velikoj Britaniji, a njihovo bogatstvo dostiglo je 37,2 milijarde funti, što je najveće bogatstvo koje su novine ikada zabeležile.

Ser Elton Džon, Lord Lojd-Veber i Dejvid i Viktorija Bekam bili su među nekim od poznatih imena na listi, koja ima minimalno bogatstvo od 350 miliona funti, prenosi BBC.

Da li je ovo pik?

Ovogodišnja lista od 350 pojedinaca i porodica zajedno držala je zajedničko bogatstvo od 795,3 milijarde funti, što je veće od ukupne ekonomije Poljske, piše Sunday Times.

Robert Vots, sastavljač liste bogatih u ovom listu, rekao je da ovogodišnja lista sugeriše da je „procvat britanskih milijardera došao do kraja“.

„Mnogi naši domaći preduzetnici videli su kako im bogatstvo pada, a neki od globalnih super bogataša koji su došli ovde se sele“, dodao je on.

Vots je rekao da se „hiljade britanskih domaćinstava oslanjaju na superbogate“, ali da ćemo morati da sačekamo da vidimo da li smo sada dostigli vrhunac bogatstva milijardera i šta to znači za britansku ekonomiju.

Na listi i sin Tonija Blera

Ovogodišnji novi članovi liste uključili su Grejema Kinga, koji je zaradio bogatstvo od 750 miliona funti od parkova za odmor, nasleđa i stambenog zbrinjavanja tražilaca azila za vladu.

Tu su i Džon i Suze Siton, par koji je osnovao obrazovnu izdavačku kuću Twinkl i prodali udeo vredan 500 miliona funti. A na listi je nov i Juan Bler, najstariji sin ser Tonija Blera, koji je osnova tech firmu vrednu 1,4 milijarde funti, Multiverse.

„Ovo su možda teža vremena za stvaranje bogatstva, ali lista bogatih Sunday Times-a nastavlja da otkriva preduzetnike koji grade bogatstvo na različite i često iznenađujuće načine“, rekao je Vots.

„Ovogodišnji novi unosi uključuju ljude koji su zaradili novac od veštačke inteligencije i virtuelnih svetova, ali i od vodovoda i nastavnih sredstava”, kaže on.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde