Telekom izdaje evroobveznice. Kompanija uskoro i na EU berzi

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je da će to preduzeće biti prva domaća kompanija koja će polovinom godine početi da izdaje evroobveznice. Kako je rekao u intervjuu za agenciju Tanjug, prva emisija na EU berzi biće vredna 500 miliona evra.

Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting, a Lučić otkriva da će već počekom maja biti završeno sve što je potrebno za izlazak na EU berzu, ali da će tačan trenutak emisije zavisiti od uslova na berzi zbog ukrajinske krize.

Lučić je dodao da će Telekom najverovatnije izaći na frankfurtsku ili luksemburšku berzu.

Od 500 miliona evra koliko se očekuje, Telekom će novac uložiti u dalji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma (u inostranstvu)“, kazao je Lučić.

Što se tiče širenja, on je rekao da će ove godine u tri zemlje pustiti mobilnu telefoniju, Severnoj Makedoniji, Švaajcarskoj i Nemačkoj, a da će se u drugoj fazi proširiti u Ameriku i Kanadu.

Čelnik Telekoma je u intervjuu najavio i da se aukcija za dodelu 5G spektra očekuje u septembru i da će 5G mreža biti puštena već krajem ove godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde