Tinejdžeri se zbog GameStop-a masovno interesuju za trgovinu akcijama

Zbog prošlogodišnjeg slučaja firme GameStop koja je privukla ogromnu pažnju investitora širom sveta i čiji su udeli porasli zbog njegove popularnosti među članovima internet foruma za investitore, trgovina akcijama je počela masovno da zanima i tinejdžere, pokazalo je istraživanju koje je sproveo Wells Fargo.

Trećina tinejdžera starosti između 13 i 17 godina je izjavila da uči o finansijama sa interneta i preko društvenih mreža, prenosi Reuters.

Ovo istraživanje se zasniva na projektu Fidelity Investmentsa koji je pokrenuo upotrebu brokerskog računa bez provizije u vidu mobilne aplikacije, koji će koristiti tinejdžeri, a sve ovo u cilju privlačenja nove generacije investitora.

Istraživanje sprovedeno među 318 tinejdžera i 304 roditelja tinejdžera, pokazalo je da dok 57 odsto njih kaže da o finansijama uči od svojih roditelja, 47 odsto njih o tome uči u školi, 35 odsto njih navodi društvene mreže kao platformu preko koje uče, a 34 odsto njih za učenje koristi vebsajtove.

Čak 45 odsto tinejdžera je izjavilo da ih je situacija sa skokom akcija firme GameStop zainteresovala za investiranje od kojih 53 odsto dečaka i 40 odsto devojčica.

Što se tiče kriptovaluta, čak 50 odsto roditelja je izjavilo da njihova deca znaju mnogo više o tome od njih. Međutim, dok 58 odsto dečaka kaže da zna više o kriptovalutama od roditelja, samo 33 odsto devojčica je imalo ovakav odgovor.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde