Tržište dostave u Srbiji vredi više od 10 miliona evra

Foto: Envato Elements / friends_stock

Tržište dostave u Srbiji vredi više od 10 miliona evra, a korisnici najviše naručuju picu, burgere i roštilj, ali i sveže paste i kinesku hranu.

Navike potrošača mnogo se ne menjaju kad je u pitanju izbor hrane, bez obzira na to da li je naručuju preko digitalne platforme ili telefonski, kažu dostavljači i navode da uvek prednjači fast food, piše Tanjug, a prenosi Politika.

„Međutim, ono što je specifično za telefonske porudžbine je potražnja za asortimanom supermarketa, namirnicama svakodnevno potrebnim u domaćinstvu, zatim cvećem, dodacima ishrani”, kaže suvlasnik dostave „Padrino” iz Novog Sada Dario Pantić.

Posle ubrzavanja biznisa dostave u vreme pandemija, u 2022. godini usledilo je usporavanje, što dostavljačke kompanije nastoje da kompenzuju probojem na tržištu namirnica, navedeno je u saopštenju.

Pantić dodaje da prostor na tržištu u industriji dostave i dalje postoji bez obzira na nepovoljne ekonomske prilike i povratak starom načinu života nakon epidemije.

Takođe, kaže da na području Novog Sada i okoline dostavne službe, servisi i platforme izvrše 10.000 do 15.000 dostava dnevno.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde