Glovo dobija novog vlasnika

Nemačka grupacija za dostavu hrane Delivery Hero poslednjeg dana prošle godine saopštila je da je potpisala ugovor o kupovini oko 39,4% udela u španskoj aplikaciji za dostavu Glovo. To znači da uz 43,8% akcija koje već poseduje, Delivery Hero preuzima većinski udeo u ovoj kompaniji.

Glovo će nastaviti da posluje sa svojim postojećim brendom i platformom kao i pod njihovim trenutnim rukovodstvom, navodi se u saopštenju.

“Pokrenuo sam Glovo 2015. odmah nakon fakulteta i smatram da je neverovatno kako tehnologija može da ima toliko uticaja za tako malo vremena,” rekao je u izjavi za medije Oskar Pjer, izvršni direktor Glovo. “Promenili smo način na koji milioni korisnika dobijaju svoje lokalne proizvode i upravljaju svojim vremenom u gradu. Stvaramo novu priliku za lokalne trgovce i pružamo mogućnosti zarade kuririma koji rade na našoj platformi. Sa tržištima koja pokrivamo danas, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi. Verujem da je naš potencijal neiskorišćen i srećan sam što sam našao partnera koji odgovara našim ambicijama, kulturom i koji će nastaviti da podržava ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje podsticali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrednost za sve naše zainteresovane strane i industriju”, rekao je Pjer.

Delivery Hero je vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, koja posluje u oko 50 zemalja širom Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Severne Afrike. Kompanija je počela kao servis za dostavu hrane 2011. godine, a danas ima sopstvenu platformu za dostavu na četiri kontinenta. Pored toga, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, sledećoj generaciji e-trgovine, sa ciljem da kupcima donese namirnice i potrepštine za domaćinstvo za manje od jednog sata, a često i za 10 do 15 minuta. Sa sedištem u Berlinu, Nemačka, Delivery Hero se kotira na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a postao je deo vodećeg indeksa DAKS (Deutscher Aktienindex) 2020. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde