Wolt prodat za sedam milijardi evra

Američka kompanija za dostavu hrane DoorDash saopštila je da kupuje finski Wolt. Odluka je pala da bi se, posle pandemijskog buma, proširilo poslovanje na Evropu, navode svetske agencije.

Radi se o transakciji vrednoj sedam milijardi evra, a koja će DoorDash-u omogućiti da izađe na 22 evropska tržišta, uključujući Nemačku, Dansku, Švedsku ali i susedne Hrvatsku i Srbiju.

Kako podseća Reuters, Wolt je počeo da posluje 2015. godine u Helsinkiju, da bi se posle proširio po Evropi i Aziji, stvarajući mrežu od više od 30.000 partnera među restoranima i maloprodajnim firmama.

DoorDash je trenutno dostupan u većim gradovima SAD, Japana, Australije i Kanade i platiće preuzimanje Wolt kompanije u akcijama kompanije u potpunosti, a svi zaposleni, njih oko 4.000 ostaje aktivno i dalje, uključujući menadžment Wolt kompanije, koji će se priključiti DoorDash International.

Wolt se u Srbiji neće menjati i kako su rekli za domaće medije ova promena neće imati gotovo nikakav uticaj na korisnike, jer će Wolt i dalje nastaviti na isti način da se bavi onim što je radio i sada, bez promene identiteta ili načina dostave i poslovanja.

Predviđa se da će spajanje kompanija biti završeno tokom prve polovine 2022. godine, objavljeno je na zvaničnim blogovima DoorDash i Wolt kompanija.

Wolt je počeo da posluje 2015. godine u Helsinkiju i u međuvremenu se proširio u Evropi i Aziji i ima više od 30 hiljada partnera među restoranima i maloprodajnim firmama, navodi Reuters.

Finska je kompanija do kraja septembra imala više od 2,5 miliona mesečno aktivnih korisnika, a DoorDash je na kraju trećeg tromesečja imao više od devet miliona pretplatnika na usluge dostave.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde