Bioskopski gigant na prodaju, ali ne uspeva da pronađe kupca

Foto: 20TH CENTURY STUDIOS

Bioskopski lanac Cineworld saopštio je da je odustao od planova za prodaju svojih jedinica u SAD, Velikoj Britaniji i Irskoj nakon što nije uspeo da pronađe kupca.

Lanac bioskopa zabeležio je pad cene akcija za skoro 30% nakon što je objavio da će prekinuti ovaj posao.

Istovremeno, Cineworld je saopštio da je postigao dogovor sa svojim zajmodavcima o restrukturiranju svog značajnog duga i izlasku iz bankrota, prenosi BBC.

Kao i drugi bioskopi, Cineworld je teško pogođen pandemijom.

Mnogi bioskopi su bila primorani da se zatvore na duži period tokom karantina ili su morala da rade sa smanjenim kapacitetom zbog pravila socijalnog distanciranja.

Takođe se i dalje suočavaju sa teškom konkurencijom od strane servisa za striming.

Cineworld, koji je drugi po veličini lanac bioskopa na svetu, podneo je zahtev za bankrot u SAD u avgustu prošle godine jer se borio pod teretom duga od 5 milijardi dolara.

Kompanija, koja zapošljava više od 28.000 ljudi na 740 lokacija širom sveta, saopštila je da sada planira da prikupi 2,26 milijardi dolara novih sredstava.

Izvršni direktor Cineworld-a, Moki Greidinger, rekao je da sporazum predstavlja „glasanje o poverenju“ u poslovanje i da je pokrenuo kompaniju „ka postizanju svoje dugoročne strategije u promenljivom okruženju zabave“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde