United Group kupuje bugarski Bulsatcom

Foto: Envato Elements / Zozulinskyi

Ključne tačke
  • Telekomunikacona i medijska kompanija United Group saopštila je da je pristala da preuzme bugarsku satelitsku televiziju i pružioca usluga širokopojasnog interneta Bulsatcom.
  • Ugovor je deo United-ove strategije daljnjeg širenja u Bugarskoj, s ciljem ubrzanja rasta. United trenutno posluje u osam zemalja u regionu.
  • Pružalac usluge Pay-TV i širokopojasnog pristupa Bulsatcom, koji je osnovan 2000. godine, služi rezidencijalnim i poslovnim korisnicima, pružajući satelitsku televiziju direktno do kuće (DTH), IPTV i usluge širokopojasnog interneta.

Telekomunikacona i medijska kompanija United Group saopštila je da je pristala da preuzme bugarsku satelitsku televiziju i pružioca usluga širokopojasnog interneta Bulsatcom za iznos koji nije otkriven, piše Seenews.

Transakcija podleže antimonopolskim odobrenjima, saopštio je United, koji je vlasnik bugarskog operatera mobilne telefonije Vivacom.

Ugovor je deo United-ove strategije daljnjeg širenja u Bugarskoj, s ciljem ubrzanja rasta. United trenutno posluje u osam zemalja u regionu.

Grupa, čije je sedište u Holandiji, nastaviće ulagati u infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju u Bugarskoj, rekla je izvršna direktorka Viktorija Baklag. U martu je Baklag u intervjuu rekla da United planira da uloži 600 miliona evra tokom tri godine kako bi ojačao svoje poslovanje u Bugarskoj.

Pružalac usluge Pay-TV i širokopojasnog pristupa Bulsatcom, koji je osnovan 2000. godine, služi rezidencijalnim i poslovnim korisnicima, pružajući satelitsku televiziju direktno do kuće (DTH), IPTV i usluge širokopojasnog interneta. Takođe poseduje i upravlja vlastitom optičkom infrastrukturom i maloprodajnom distribucijskom mrežom.

„Znamo da je Bulsatcom prošao kroz teška vremena i da je bio pod ozbiljnim izazovima u trenutnom privrednom okruženju. Ali uvereni smo da je ova transakcija izvrsna prilika da se ovaj posao oporavi i ubrza njegov razvoj“, rekao je predsednik Uprave Vivacoma Nikolaj Andreev. Dodao je da akvizicija klijentima Bulsatcoma proširuje pristup novim proizvodima u širokopojasnim, DTH i 5G tehnologijama.

United Group opslužuje više od 15,5 miliona klijenata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj, ostvarujući godišnji prihod od oko 2,7 milijardi evra.

Grupa, u većinskom vlasništvu privatne investicijske firme BC Partners sa sedištem u Londonu, ušla je u Bugarsku 2020. akvizicijom Vivacoma, ranije poznatog kao Bulgarian Telecommunications Company (BTC). United je od tada razvio ono što tvrdi da je najveća 5G mreža u zemlji i pokrenuo je prvu 10GIGA optičku mrežu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde