VW će punjače za vozila od 2024. proizvoditi u Severnoj Makedoniji

Punjači za električna i hibridna vozila za nemački Volkswagen od sredine 2024. godine proizvodiće se u ohridskom ’Kostalu’, u Severnoj Makedoniji.

To je rezultat sastanka čelnih ljudi te kompanije kojem je prisustvovao i zamenik ambasadora SR Nemačke u Severnoj Makedoniji, prenose mediji u regionu. Investicija, kako je rečeno na sastanku, odgovor je na krizu koja je nastala u proizvodnji delova za vozila na Dalekom istoku, ali i zbog napada na Ukrajinu.

Kompanija očekuje i 25 miliona evra državne pomoći za investicije jer će se otvoriti 200 novih radnih mesta u kompaniji koja zapošljava 950 kvalifikovanih radnika čija je prosečna plata 850 evra. Investicija, kako se dodaje, ima i potencijal proširenja za još 40 miliona evra i zapošljavanje još 350 radnika.

Fabrika ’Kostal’ deo je Kostal Group, jednog od vodećih svetskih dobavljača složenih elektronskih i mehatroničkih proizvoda za industrijsku i automobilsku primenu. Posluje u 21 zemlji i ima više od 20.000 zaposlenih koji snabdevaju sve glavne proizvođače automobila na 5 kontinenata.

Ohridska fabrika je tehnološki najnaprednija fabrika u Severnoj Makedoniji, a zapošljava više od 700 ljudi, i trenutno snabdeva BMW, Daimler, VW, Audi, Porsche, Tesla.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde