Yandex u Beogradu otvorio “najveću međunarodnu kancelariju”

Foto: Envato Elements / mypics

Yandex je u Beorgadu otvorio svoju, kako je saopšteno, “najveću međunarodnu kancelariju” i planira da do kraja godine u Srbiji zaposli preko 2000 visokokvalifikovanih stručnjaka.

Kako su usluge prevoza i dostave već prisutne u Srbiji, otvaranje Yandex kancelarije otvara mogućnosti za pokretanje novih usluga u urbanim područjima u Srbiji, prenosi Sputnik.

„Ponosni smo što smo okupili izuzetan tim talentovanih stručnjaka koji donose različite veštine i znanje u našu novu kancelariju u Beogradu i planiramo da Srbija postane naša druga najveća lokacija u svetu po broju zaposlenih“, rekao je Artem Savinovski, generalni direktor kompanije.

On je iskazao zahvalnost Srbiji na podršci za podsticanje rasta IT sektora. Otvaranje kancelarije u Beogradu doprineće tehnološkom pejzažu Srbije i služiti kao lokacija za razvoj Yandex-ovih najsofisticiranijih i inventivnijih tehnologija koje će se koristiti u celom svetu.

Savinovski je najavio da će do kraja godine 2.000 ljudi raditi iz beogradske kancelarije kao i otvaranje još jedne kancelarije u Srbiji.

Ove dve kancelarije će funkcionisati kao istraživački i razvojni centri, fokusirajući se na kreiranje inovativnih rešenja, poput jezičkih modela sličnih GPT-u, namenjenih za različite usluge Yandex-a kao i ličnog glasovnog asistenta – Alisu, hardverska rešenja poput pametnih uređaja, kao i druge usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, uključujući pozivanje vožnje i dostavu.

Yandex je tehnološka kompanija koja gradi inteligentne proizvode i usluge zasnovane na mašinskom učenju, sa ciljem da pomogne potrošačima i preduzećima da se bolje snalaze u onlajn i oflajn svetu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde