Zet Donalda Trampa sada je investitor i „čuva“ saudijske pare

Foto: Youtube

Ključne tačke

  • Zet Donalda Trampa i njegov bivši savetnik u Beloj kući, Džared Kušner, pre dve godine započeo je novu, treću, karijeru.
  • Nakon upravljanja poslom sa nekretninama njegove originalne familije, zatim rada u Beloj kući za sadašnju familiju, Kušner je 2021. započeo karijeru investitora.
  • Saudijska Arabija, kao najveći “pozajmljivač”, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar, koji imaju toliko poverenja u Kušnera da su mu dozvolili da investira u stratapove čak i u Izraelu.

Zet Donalda Trampa i njegov bivši savetnik u Beloj kući, Džared Kušner, pre dve godine započeo je novu, treću karijeru.

Nakon upravljanja poslom sa nekretninama njegove originalne familije, zatim rada u Beloj kući za sadašnju familiju, Kušner je 2021. započeo karijeru investitora.

Njegov fond Affinity Partners raspolaže sa oko tri milijarde dolara. Međutim, iako se u tom periodu razgovaralo sa hiljadama startapova širom sveta, fond je odlučio da uloži u samo šest. I za to iskoristio samo 20% novca. Kušner to zove “zdravim osećajem za biznis”, ali…

U međuvremenu menadžerske plate se redovno dobijaju, a sve to plaćaju zemlje sa Arabijskog poluostrva. Saudijska Arabija, kao najveći “pozajmljivač”, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar, koji imaju toliko poverenja u Kušnera da su mu dozvolili da investira u stratapove čak i u Izraelu, piše Wall Street Journal. Odnosi između ovih zemalja i Izraela su poznati, ali kada je zet Donalda Trampa u pitanju, ništa nije problem.

Zet Donalda Trampa i bliski odnosi sa princom

Ova biznis priča Džareda Kušner nije naišla na simpatije „kod kuće“. Njegov rad posle Bele kuće izazvao je kritiku u Kongresu koji se pitaju da li je ovaj poslovni aranžman “saudijska nagrada za sav posao koji je Kušner uradio u vladi da unapredi interese kraljevstva u Vašingtonu”.

Kušner i saudijski princ Mohamed bin Salman razvili su neobično bliske odnose dok je Tramp bio u Beloj kući.

U memoarima objavljenim prošle godine, Kušner je napisao da je više puta zvao saudijskog prestolonaslednika da obezbedi pomoć za ključna američka pitanja spoljne politike, uključujući cene nafte. Kušnerovi apeli izazvali su intenzivna trvenja u Trampovoj administraciji, a tadašnji državni sekretar Reks Tilerson optužio je Trampovog zeta da potkopava njegov autoritet.

Nagrada ili avans?

Kako list ocenjuje, ovo možda nije samo nagrada, već i avans, jer Tramp najavljuje kandidaturu za predsednika 2025.godine. Samim tim i mogući povratak Kušnera u Belu kuću.

Sam Kušner je uporedio svoj rad u Affinity Partners sa radom u Beloj kući na Bliskom istoku.

„Da ste pitali: „Da li je Džared bio uspešan na Bliskom istoku posle tri godine?“ Rekli biste: ne“. Ali onda, u četvrtoj godini, sav temeljni naporan rad koji sam uložio tokom prethodne tri godine manifestovao se u proboju za probojom. Ne brine me šta drugi govore o meni. Sve što me brine je postizanje rezultata.“

Taman da bude spreman za 2025. godinu…

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde