AIK Banka imenovala novog predsednika Izvršnog odbora

Foto: AIK Banka

AIK Banka imenovala je Petra Jovanovića za novog predsednika Izvršnog odbora, nakon prethodno dobijene saglasnosti Narodne banke Srbije.

Na novu poziciju, Petar Jovanović dolazi 1. januara 2024. godine, sa više od 20 godina iskustva u bankarstvu. Svoju karijeru gradio je u okviru Raiffeisen grupacije u Srbiji i u internacionalnom okruženju, na liderskim pozicijama usmerenim na unapređenje poslovanja sa stanovništvom i malim biznisom. Od 2016. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke, dok je sa pozicije predsednika Izvršnog odbora RBA Banke uspešno vodio nedavnu integraciju.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, nakon čega je svoja akademska znanja usavršavao na međunarodnim univerzitetima. Studije iz oblasti bankarskog menadžmenta završio je u SAD, a MBA studije na prestižnoj Londonskoj poslovnoj školi (London Business school).

„Zahvalan sam na ukazanom poverenju, velika je čast biti na čelu jedne od najvećih banaka u zemlji, ali ujedno i velika odgovornost prema zaposlenima i klijentima. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama, uz ekspertizu svih zaposlenih, nastaviti da dinamično rastemo i unapređujemo brend AIK Banke, zasnovan na premisama stabilnosti, inovativnosti i vrhunskog korisničkog iskustva u svim segmentima poslovanja“, zaključio je Petar Jovanović.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde