Allen Halamić novi predsednik Uprave Kraša

Foto: Kraš

Allen Halamić novi je predsednik Uprave Kraša, koji će na tu funkciju stupiti od 1. aprila ove godine, s mandatom do 1. aprila 2027. godine, saopštili su iz Kraša. Halamić je imenovan na čelnu poziciju Kraša na sednici Nadzornog odbora, a na toj će funkciji zameniti Slavka Ledića koji je krajem februara podneo ostavku iz ličnih razloga.

Halamić na mesto predsednika Uprave Kraša dolazi s pozicije predsednika Uprave Lidla BH, a u toj je međunarodnoj kompaniji od 2005. te ima dugogodišnje rukovodeće iskustvo na različitim pozicijama i u različitim zemljama Evrope i regiona. U Lidlu BH bio je, između ostalog, zadužen za osnivanje kompanije, zapošljavanje i formiranje timova u svim resorima, implementaciju internacionalnih struktura, sistema i procesa, aktivno vođenje ekspanzije te izradu godišnjeg financijskog plana, prenosi Večernji list.

„Zaista mi je čast što ću imati priliku biti deo kompanije kao što je Kraš“, kazao Halamić, navodeći kako stogodišnja tradicija i prepoznatljivost Kraša kao brenda na međunarodnom nivou stavlja pred njega veliku odgovornost.

Ujedno, zahvalio je Lediću, koji je uspešno vodio poslovanje Kraša tokom zadnje tri izazovne godine. Halamić je istakao i da će se nastaviti proces modernizacije celokupne Kraš grupe, s naglaskom na optimizaciju proizvodnje, nove investicije te održivosti poslovanja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde