Campari kupuje čuveni konjak za 1,32 milijarde dolara

Foto: Envato Elements / karandaev

Kompanija Davide Campari Milano koja posluje u okviru Campari Group ušla u pregovore sa kompanijom Beam Suntori o kupovini vlasnika čuvenog konjaka Courvoisier.

Dogovor vredan 1,32 milijarde dolara, ako se ostvari, predstavljaće najveći posao u istoriji italijanskog proizvođača pića.

„Dodavanje Courvoisier konjaka u naš portfolio globalnih prioriteta je retka i jedinstvena prilika da proširimo naš portfolio vrhunskih žestokih pića i ponudu konjaka“, rekao je izvršni direktor Campari-ija Bob Kunze-Koncevic.

Osnovan 1828. od strane Feliksa Kurvoazijea u Jarnaku, u francuskoj oblasti Šarant, Courvoisier je dobio titulu zvaničnog snabdevača Carske kuće od strane Napoleona III, postajući omiljeno piće tokom Belle Epoque – perioda umetničkog i kulturnog napretka u Francuskoj.

Čuveni konjak je u 2022. ostvario prodaju od 249 miliona dolara, od čega je otprilike 60% došlo iz SAD, najvećeg tržišta Courvoisier-a, a zatim iz Velike Britanije i Kine.

„U onome što je najveći posao u istoriji Campari grupe, Courvoisier će omogućiti značajan korak napred u SAD. Istovremeno će nam omogućiti dugoročni transformacioni potencijal u strateškom azijsko-pacifičkom regionu“, rekao je zamenik generalnog direktora Mateo Fantakioti.

Campari je rekao da je potpisivanje transakcije predmet konsultacija sa predstavnicima francuskih zaposlenih, i da očekuje da će posao biti zatvoren 2024. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

  1. […] Основан во 1828 година од Феликс Курвоазије, во Јарнак во областа Шарант во Франција, добил титула за снабдувач на Царската куќа од Наполеон Трети. Тоа било омилен пијалок во времето на Бел Епок, период на уметнички и културен напредок на Франција. Познатиот коњак лани имал приходи од 249 милиони евра. Од тој проход 60 отсто дошле од САД, а другите од Британија и Кина, пренесува Бонитет.  […]

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde