Konsultantski gigant ulaže milijardu dolara u AI generativnu tehnologiju

Foto: Envato Elements / DC_Studio

PricewaterhouseCoopers (PwC) planira da uloži milijardu dolara u generativnu tehnologiju veštačke inteligencije u naredne tri godine. Konsultantski gigant će ovo primeniti za sada samo na poslovanje u SAD, a radiće sa korporacijom Microsoft i OpenAI proizvođačem ChatGPT na automatizaciji aspekata svojih poreskih, revizorskih i konsultantskih usluga.

Kompanija je saopštila da ova višegodišnja investicija, uključuje finansiranje za zapošljavanje većeg broja radnika koji bi radili u AI okruženju i obuku postojećeg osoblja u sposobnostima veštačke inteligencije.

Generativni AI alati su dizajnirani da generišu odgovore na prirodnom jeziku, slike ili kompjuterski kod iz korisničkih tekstualnih upita.

Za PwC, cilj nije samo da razvije i ugradi generativnu veštačku inteligenciju u sopstvene tehnološke platforme i platforme za usluge klijentima, već i da savetuje druge kompanije o tome kako najbolje da koriste generativnu veštačku inteligenciju, rekao je Mohamed Kande, potpredsednik PwC-a.

„Prihvatanje tehnologije je ključno“

Kande je rekao da će kompanija platiti za pristup OpenAI-jevom GPT-4 jezičkom modelu, osnovnom softveru koji pokreće ChatGPT, za pravljenje i pokretanje aplikacija u Microsoft-ovom Azure Cloud-u. Dok je ChatGPT besplatna onlajn alatka, OpenAI naplaćuje programerima pristup njegovom jezičkom modelu i kreiranje sopstvenih softverskih alata. Model, koji je nedavno nadograđen, obučen je na ogromnim skladištima jezičkih podataka prikupljenih iz onlajn postova, intervjua i drugih izvora, da bi se razumeli uputstva na prirodnom jeziku i proizveli razumljivi odgovori.

Kada ti modeli budu u potpunosti obučeni i testirani, Kande vidi kako se tehnologija koristi za brzo pisanje izveštaja i pripremu dokumenata, analiza i procene poslovnih strategija, ali i kreiranje marketinških materijala i prodajnih kampanja.

„Ovde se radi o korišćenju generativne veštačke inteligencije za efikasnije upravljanje kompanijom“, rekao je Kande. „Prihvatanje ove tehnologije je ključno.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde