Više

  Polovina zaposlenih razmišlja o značajnim promenama u karijeri sledeće godine

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim promenama u karijeri sledeće godine, prema Microsoftovom Work Trend Indexu. To je, između ostalog, posledica pandemije covida-19, koja je na tržište rada donela mnoge izazove. U istraživanju je 54 odsto anketiranih prijavilo osećaj zagušenja, objavio je Microsoft, prenosi Seebiz.

  U proteklih 18 meseci, osim izazova na poslu, zaposleni su se tokom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o deci te osećajem usamljenosti.

  U isto vreme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije.

  Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u februaru ove godine nedeljno provodili 148 odsto više vremena na sastancima. Ovo vreme i dalje raste. Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom razdoblju prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 odsto više razgovora nedeljno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 odsto u jednoj godini.

  Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom sveta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn.

  Osim toga, istraživanje je prikupilo savete za menadžere kako pomoći saradnicima da napune baterije tokom leta. Između ostalog, trebali bi ih aktivno podsticati na provođenje slobodnog vremena. “Vodite se primerom: rezervišite vreme za odmor i recite svom timu da nećete biti dostupni”, napisali su.

  Menadžerima se savetuje da pojačaju obuku i podstaknu saradnike da na najbolji način iskoriste dostupne obrazovne i razvojne sadržaje. Takođe bi ih trebali osnažiti informacijama i savetovati im da jasno komuniciraju po povratku u kancelariju.

  “Pobrinite se da zaposleni nisu samo svesni odluka menadžmenta, već im pokažite i kako se te odluke donose, jer je to jasan znak da firma sluša njihove potrebe”, savetuju.

  Vođe bi takođe trebali da iskoriste slobodno vreme za razmišljanje o svom stilu vođenja. “Činjenica je da se zaposleni osećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenih prioritet nad produktivnošću biće bolje pripremljeni za ulazak u svet hibridnog rada ”, rekao je Microsoft.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo