Porsche gradi svoju prvu fabriku u Hrvatskoj

Foto: Twenty20

Kompanija Porsche je u finalizaciji planova da u Hrvatskoj izgradi fabriku pogona za električke bicikle, saznaje Jutarnji list.

Biće to prva fabrika nemačkog automoto diva u Hrvatskoj i njegova prva greenfield investicija u lokalnu industrijsku proizvodnju.

To je i drugo značajno ulaganje u lokalnu proizvodnju u području mobilnosti, auto-moto industriji, otkako je Rimac grupa najavila i krenula u izgradnju vlastite fabrike u Svetoj Nedelji kraj Zagreba.

Detalji o Porsche-ovoj fabrici pogona za električne bicikle zasad nisu poznati. Svi, osim jednog. Zbog fokusa na pogone i brendove koje ima od ranije, poput Porsche-a i FAZUA-e, nemački div preuzeće tehnologiju i znanje stvoreno u Greyp Bikesu i ugasiti taj brend.

Situacija sa Greyp Bikes

Sve se to događa dve godine otkako je Porsche grupa preko Porsche eBike Performance-a preuzela startap Greyp Bikes od Mate Rimca. Bila je to jedna od najvećih akvizicija u Hrvatskoj dosad.

Procena je da je Porsche eBike Performance za Greyp Bikes platio 13,3 miliona evra. Inicijalno je Porsche najavio da će zadržati brend, što je i učinio sve do ove godine.

U februaru je nemačka matica prvo objavila da iz sudskog registra izbacuje Greyp-ov brend i zamenjuje ga za svoj Porsche eBike Performance.

 

 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde