Pravac AI: Microsoft menja direktora marketinga

Foto: LinkedIn

Kompanija Microsoft saopštila je da posle 10 godina menja direktora marketinga. Zadatak novog je da brendira tehnološkog giganta kao kompaniju za veštačku inteligenciju (AI).

Kris Kaposela, dosadašnji direktor marketinga napušta kompaniju nakon 32 godine, od kojih je skoro 10 proveo na čelu marketinga.

Izvršni direktor Satia Nadela rekao je da je već neko vreme planiran Kaposelin naslednik.

„Pošto je ova nova era veštačke inteligencije pred nama, odlučili smo da je ovo pravo vreme da taj plan sprovedemo u delo“, rekao je Nadela.

Novi direktor sa sjajnim rezultatima

Kaposelu će naslediti Takeši Numoto, koji je vodio poslovnu grupu za cloud marketing kompanije, uključujući cloud servis prodaje Microsoft Azure.

Jedan od razloga zašto je izabran Numoto, koji je u kompaniji već 26 godina, su i poslovni rezultati.

Kompanija je u utorak prijavila prihod od 56,5 milijardi dolara za kvartal do septembra, što je povećanje od 13% u odnosu na isti period prethodne godine. Azure, koji je vodio Numoto, imao je rast prihoda za 29%, premašivši očekivanja analitičara.

Azure opslužuje AI softvere kompanija kao što su OpenAI i Meta Platforms. Kompanija sledećeg meseca takođe planira da uvede pomoćnika sa AI za Microsoft 365 pod nazivom Copilot.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde